Lennartssons försvar: "Det var en bra match"

Jörgen Lennartsson väljer att se det från den ljusa sidan.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Utbuade på hemmaplan igen och bara sju poäng efter fem omgångar. 

Men IFK Göteborgs tränare är positiv efter insatsen mot Hammarby. 

– Det var en bra match, säger Jörgen Lennartsson. 

IFK Göteborg inledde allsvenskan bra med 1-1 hemma mot Malmö FF och 2-0-segern borta mot Sirius. Men sedan har det gått knackigare. 1-1 hemma mot AFC United, 1-1 borta mot Östersund och nu 1-1 mot Hammarby på Gamla Ullevi efter en tam insats med mängder av felpassningar. Efter slutsignalen buade supportrarna och även i sociala medier har det varit hård kritik mot IFK Göteborgs sätt att spela fotboll. 

Lennartsson: "Är lite kluven"

Tränaren Jörgen Lennartsson betonar att laget ännu är obesegrat. 

– Det är ju bra, men man är ju lite kluven så klart. Man vill vinna fler matcher, speciellt på hemmaplan, säger han och ger sin syn på mötet med Hammarby:
– En intensiv match med mycket fart och kamp. En bra allsvensk match. Hammarby började bättre än oss men sedan kom vi in det ganska bra och spelade ganska bra fotboll i en 20-minutersperiod. Men sedan var det många saker som hände. Rognes rygg började krångla, David hade problem med sitt lår, skulle vi byta en eller båda? Vi tappade rymt där, säger Lennartsson. 

I paus gjorde han en taktisk förändring. Mix Diskerud och Abdul Razak bytte roller på det centrala mittfältet. 

– Det blev bättre, och jag är nöjd över att vi lyckades göra mål till slut. 

Lennartsson hyllade också spelarnas inställning. 

Bjärsmyr: "Inte nöjd"

– Jag är otroligt nöjd med arbetsinsatsen och attityden. Spelarna jobbade verkligen stenhårt och vek inte ner sig. Nu räckte det bara till ett kryss, men sådant är livet. Det fanns många bra saker att ta med sig härifrån, men det sämsta var att vi bara fick en poäng. 

Mittbacken Mattias Bjärsmyr kunde hålla sig för skratt efter ännu ett kryss. 

– Jag är inte nöjd med det resultatet kan jag väl säga.

Rättvist?

– Det man kan säga är väl att de inte skapar speciellt mycket och det gör väl inte vi heller för den delen. Men vi har mer tryck och på något sätt sen ska det ju omvandlas till farliga målchanser också, men det gör det kanske inte, säger Bjärsmyr.