Foto: Robin Aron
 Foto: Robin Aron

Lennartsson: "Vi skäms inför fansen"

Publicerad

Bara 1–1 mot superettanlaget Frej – trots massor av målchanser.

– Vi är extremt besvikna. Vi skäms inför våra supportrar som kommer hit och så kan inte vi leverera en seger, säger IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson.

Blåvitt är utslaget ur svenska cupen – och måste nu börja jaga nytt träningsmotstånd inför allsvenska premiären om fem veckor.

IFK Göteborg radade upp chanser förra helgen mot Degerfors i svenska cupens första omgång – men nådde ändå bara 1–1.

Mönstret var det samma mot Frej – massor av chanser, men bara 1–1.

– Det här var ännu värre än mot Degerfors. Vi hade ännu fler superklara målchanser, säger Jörgen Lennartsson.

Fyra träffar i målramen och tre frilägen. Ändå bara ett mål.

– Det är väldigt sällan man skapar så mycket på en fotbollsmatch. Vi hade tillräckligt med chanser för att vinna med både 4–0 och 5–0, konstaterar IFK-tränaren.

Vad beror det på att ni inte får in bollen, trots alla lägen?

– Vi är extremt ödmjuka, har inget att skylla på. Vi har skapat 30 målchanser på två matcher, men har helt enkelt inte varit tillräckligt skickliga i de avgörande lägena. Där har vi ett jobb att göra, säger Lennartsson.

Är du bekymrad?

– Man får se till helheten. Vi spelade stundtals bra och skapade mycket, men gjorda inga mål. Sådana här matcher kan det bli ibland. Det är varken första eller sista gången som det blir på det här sättet, säger han.

"Oerhört besvikna"

Besvikelsen var mycket stor bland spelare och ledare efteråt. Alla hade hoppats på fortsatt spel i cupen, precis som förra året.

– Vi är oerhört besvikna över att vi kunde försvara cuptiteln. Och det ställer till problem för oss eftersom vi nu har två helger utan matcher. Vi måste jaga bra motstånd och det är inte lätt så här tätt inpå seriestarten, säger Jörgen Lennartsson.

- Förra året hade vi två bra matcher mot Häcken och Helsingborg i cupen, vi hade hoppats på något liknande i år.

Är det här din största besvikelse sedan du kom till Blåvitt?

– Nja, det här var tufft. Men det var ännu värre att åka ur Europa League.

Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag