Foto: FrölundaFoto: Frölunda
 Foto: Frölunda
Foto: FrölundaFoto: Frölunda
 Foto: Frölunda
Foto: FrölundaFoto: Frölunda
 Foto: Frölunda
Robin Figren, Ryan Lasch och Andreas Johnson fick visa vad de går för i en ovan miljö. Foto: Michael ErichsenRobin Figren, Ryan Lasch och Andreas Johnson fick visa vad de går för i en ovan miljö. Foto: Michael Erichsen

Robin Figren, Ryan Lasch och Andreas Johnson fick visa vad de går för i en ovan miljö.

 Foto: Michael Erichsen

Leker sig i form – inför svåra bortamatchen

Publicerad

Här leker sig Frölunda i form inför slutspurten av grundserien.

På lagets Norrlandstripp passade spelarna på att roa sig med att köra bil – på en frusen sjö.

– Jag åkte rakt in i en snövägg, säger forwarden Nicklas Lasu.

Frölunda är på roadtrip i norra Sverige. Efter förlusten (2–4) mot Modo i lördags väntar i morgon ny match.

Men inför mötet med Luleå har SHL-tvåan tagit till en udda uppladdning.

I helgen gav sig spelarna ut på Stora Antnästräsk i Norrbotten.

Där satte sig Ryan Lasch, Robin Figren och Frölundaspelarna bakom ratten i så kallade buggys och tävlade mot varandra på den is- och snötäckta sjön.

– Jag gjorde något liknande i Finland, men inte på en lika stor bana som den här. Det var kul, men jag var inte riktigt förberedd och vantarna ramlade av. Jag får förbereda mig bättre nästa gång, säger Ryan Lasch, poängkungen från Kalifornien.

Händelserna förevigades i ett inslag på Frölundas Youtube-kanal.

Lasu: "Gjorde bort mig"

För Nicklas Lasu såg det länge lovande ut när han gav sig ut på isen i en gammal Volvo – men...

– Jag gjorde bort mig. Det gick jädrigt bra till en början, men sista tio meterna åkte jag rakt in i en snövägg. Det var svårt, men kul, säger han.

Frölunda möter Luleå i morgon. Därefter väntar två hemmamatcher (mot Linköping på torsdag och Växjö på lördag) före sista matchen mot Brynäs i Gävle nästa tisdag.

Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag