Gais spelar nästa match på måndag, hemma mot Öster Foto: Andreas BjörnbergGais spelar nästa match på måndag, hemma mot Öster Foto: Andreas Björnberg
Gais spelar nästa match på måndag, hemma mot Öster Foto: Andreas Björnberg
Orovic och Ingelsten förbereder träningen. Foto: Andreas BjörnbergOrovic och Ingelsten förbereder träningen. Foto: Andreas Björnberg
Orovic och Ingelsten förbereder träningen. Foto: Andreas Björnberg
Bosko Orovic. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNBosko Orovic. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Bosko Orovic. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Ledde sin första träning – i rullstol

Publicerad

Bosko Orovic har tillträtt som Gais nye tränare. Och han gjorde det i rullstol.

Det första träningspasset blev en prövning för 45-åringen.

– Jag är dödstrött, det känns som om jag har sprungit flera mil, säger han.

Den 26 juni blev Bosko Orovic klar som ny chefstränare i Gais. Två dagar senare var han inblandad i en allvarlig olycka, då han blev påkörd när han åkte motorcykel. 45-åringen har fått fotleden krossad och har legat på sjukhus sedan dess.

Men på måndagen ledde han trots allt sin första träning – sittandes i rullstol. När GT når Orovic är han tillbaka i sjukhussängen.

– Det var väldigt roligt, men samtidigt väldigt krävande på grund av min situation. Men jag tycker att det var en positiv känsla, bra känslor i gruppen, säger han.

Kände du dig lite hämmad i din roll som tränare?

– Inte så lite, snarare väldigt mycket tyvärr. Jag är ju rätt så involverad i min stil. Det var svårt att vara sådan i rullstolen. Men jag får se till att hitta lite nya vägar framöver.

Hur lång tid är det kvar tills du kan stå och skrika vid sidlinjen igen?

– Jag skrek i dag med. Men det är nog en vecka eller två till i rullstol. Jag har egentligen ingen aning, vi får ta en dag i taget nu.

"Man får inte vara dum"

Var det första gången du träffade spelarna också?

– Nej, det gjorde jag förra veckan. Så det var redan avklarat.

Hur stor skillnad kommer det att vara på Gais under första halvan av säsongen och på ditt Gais?

– Man får inte vara dum och ändra på allt för fort. Det kommer inte att gå att få allt precis som jag vill ha det direkt. Men försvarsspelet kommer att vara viktigt, att vi försvarar oss på det sättet jag vill.

…och det betyder högre press, eller?

– Det betyder att ge motståndarna mindre tid med bollen. En fotbollsplan är 100 meter, du kan gå in i press vid 70, 40 eller 30 meter. Men det viktigaste är att när vi väl pressar så gör vi det synkroniserat och mycket mer aggressivt.

Gais spelar sin nästa match på måndag, mot Öster på Gamla Ullevi.

Alexander Piauger
Alexander Piauger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag