Lasse Johansson på väg lämna Frölunda

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN
Foto: Patrik C Ã Sterberg / STELLA PICTURES

Efter SM-guldet har flera spelare lämnat Frölunda. Och det kan bli fler.

Enligt uppgifter till Göterborgs-Posten är guldmålvakten Lasse Johansson på väg till NHL.


Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Nyligen utsågs Lasse Johansson till landets bäste målvakt på SHL Awards. 

Men näste säsong kanske inte Frölunda får utnyttja målvaktens kvaliteter.

Enligt uppgifter till Göteborgs-Posten är Johansson nära ett kontrakt med regerande Stanley Cup-mästaren Chicago Blackhawks.

Enligt GP förs det diskussioner mellan parterna, och Johansson vill ha ett envägskontrakt. Det skulle innebära att han behåller exakt samma lön om han blir nedskickad till Rockford Icehogs i AHL.

Skulle det inte bli något envägskontrakt med Chicago finns det även några andra NHL-klubbar som är intresserade av Johansson, enligt GP.

Även Lekhonen kan lämna Frölunda

Artturi Lehkonen blev Frölundas bäste poänggörare i ett slutspel någonsin när han gjorde 19 poäng under Frölundas väg mot guldet.

Men nu ser den 20-årige finländaren ut att vara förlorad för den svenska mästarklubben. Lehkonen har tidigare varit öppen med att han siktar på att nå NHL - och nu verkar drömmen ha gått i uppfyllelse.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska Lehkonen nämligen ha skrivit på ett kontrakt med NHL-klubben Montreal Canadiens till nästa säsong.

Kan du säga någonting om ifall du spelar i Sverige eller inte nästa säsong?

– Det beror självklart på Montreal och vad som händer med dem. Så vi får se vad som händer, säger Lekhonen till SportExpressen.