Lasch: "Jag tycker mest synd om Anton"

Publicerad

GÖTEBORG. Brynäs storstjärna Anton Rödin är skadad.

Det ökar chanserna för Frölundas offensiva toppspelare att vinna poängligan.

– Det är inget jag funderar på. Jag tycker mest synd om Anton och hoppas att han kommer tillbaka snart, säger poängligans ledare Ryan Lasch, som gjorde säsongens märkligaste mål i segermatchen mot Brynäs.

Frölunda hade en extra morot inför torsdagskvällens match mot Brynäs.

Gästrikarna hade vunnit de två tidigare mötena med serieledarna, något som ingen annan klarat den här SHL-säsongen.

Men redan efter 2.59 visade Frölunda att det skulle bli annorlunda den här gången.

Joel Lundqvist snodde pucken av en motståndare och lyfte in den mot Ryan Lasch framför mål.

Pucken studsade in, Lasch höjde armarna i luften för sitt tolfte mål för säsongen.

Men hur gick det till?

– Joel sökte mig med passningen. Pucken tog i magen. Jag tryckte inte till, den bara studsade. Jag var övertygad om att det var mål, men visste inte vad domarna skulle säga. De hade en sämre vinkel, säger han.

Efter videogranskning stod det första domslutet fast.

"Viktigt för oss"

Lasch hade mage att göra mål.

– Det var viktigt för oss att få det målet i början, säger han. Eftersom vi tidigare haft svårt mot Brynäs behövde vi en bra start.

1–0 blev till 2–0 i början av andra perioden.

Brynäs var inte ofarligt, men kom inte närmare än ett ribbskott.

– Vi var mer fokuserade än i de tidigare matcherna. Framförallt var vi stabilare i defensiven, tycker Ryan Lasch.

Frölunda leder inte bara serien.

Även i toppen av poängligan finns göteborgare.

"Tycker synd om Anton"

Ryan Lasch är assistkung och leder sammanlagt, Joel Lundqvist har gjort flest mål och ligger fyra, Andreas Johnson fortsätter göra poäng och ligger sjua.

En som definitivt passeras (Lasch har alltså redan gjort det) är Anton Rödin. Den svåra knäskadan kan innebära att Brynäs superstjärna är borta resten av säsongen.

– Jag tycker synd om Anton, hoppas att han kommer tillbaka så snabbt det går. Det är en bra spelare för Brynäs, men även för hela ligan, säger Ryan Lasch.

Med tanke på hur många Frölunda-spelare som finns i toppen av poängligan finns goda förutsättningar för att säsongens poängkung ska komma från Göteborg.

– Det är ju kul när det går bra och vi gör många mål. Men poängligan spelar ingen roll. Vårt mål är att vinna guld, det är det absolut viktigaste, slår amerikanen fast.

Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag