Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lantz kan ta över Göteborgsklubben

Marcus Lantz är aktuell för nytt jobb.
Foto: BILDBYRÅN
Johan Elmander och Marcus Lantz.
Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Marcus Lantz, 42, fick sparken från Öis.

Nu är han en av huvudkandidaterna till tränarjobbet i Göteborg FC i damallsvenskan, enligt GT:s uppgifter.

– Det kan jag inte kommentera, säger GFC:s sportchef Lasse Svensson.

Marcus Lantz fick lämna Öis.
Foto: BILDBYRÅN

I slutet av augusti fick Marcus Lantz lämna sin tjänst som huvudtränare för Örgryte.

– Det är klart att det blir en viss besvikelse när man får gå, men samtidigt kan jag också känna en stolthet över det jag och vi har gjort. Jag känner trots allt att jag kan gå rakryggad ur det här, sa Lantz efter att ha fått beskedet på ett möte med klubbledningen.

Marcus Lantz var samtidigt tydlig med att han kommer att fortsätta att arbeta med fotboll och att han inte blivit avskräckt av tränaryrket.

– Jag kommer inte hoppa på något direkt, men kanske i början av 2018. Fram till dess ska jag rannsaka mig själv, resa mycket, besöka klubbar och titta på hur de jobbar, så att jag kan bli ännu bättre.


LÄS MER: Lantz: "Det är ett utsatt jobb"

Kan efterträda Stefan Rehn

Nu kan GT berätta att Lantz är högaktuell att ta över Göteborg FC i damallsvenskan. Den 42-årige skåningen är en av toppkandidaterna att efterträda Stefan Rehn, 51, som fick lämna rollen som huvudtränare efter årets säsong.

– Det kan jag inte kommentera. Det finns många kandidater som har visat intresse den senaste tiden. Just nu har vi ett huvudspår och vi får se hur det går med det, säger GFC:s sportchef Lasse Svensson.

Göteborg FC slutade åtta i damallsvenskan efter en stark avslutning.

Vad har ni letat efter nu?

– Vi letar efter en tränare som kan ta oss mot vår ambition och våra mål – vi vill tillbaka till toppen. Vi behöver en ledare som kan peka ut riktningen åt oss.


LÄS MER: "De tycker jag är dum i huvudet för att jag är skåning" 

"Får inte ta för lång tid"

När hoppas ni presentera er nya tränare?

– Vi vill inte dra ut på det för länge. Vi har kommit ganska långt om man tittar på truppen. Sedan finns det intressanta tänkbara nyförvärv och då vill vi att tränaren ska kunna vara med och påverka. Det får inte ta för lång tid – ju fortare desto bättre.

Vad gäller Stefan Rehns framtid är inget klart än. Rehn stängde inte dörren för en annan roll i föreningen.

– Vi har inte hunnit diskutera det än, så vi får se hur det blir. Stefan är duktig på att hitta spelare och scouting är en viktig del för oss. Något annat konkret har vi inte pratat om. Vi får se vad han vill själv också, säger Lasse Svensson.

Göteborg FC gjorde tidigare i veckan klart med landslagsmittfältaren Julia Roddar, 25.


LÄS MER: Stefan Rehn lämnar Göteborg FC