Anna-Maria Johansson. Foto: Petter Arvidson
Anna-Maria Johansson. Foto: Petter Arvidson

Landslagsstjärnan: "Det är det eller inget"

Publicerad

Anna-Maria Johansson gör en kanonsäsong i Skövde.

Snart tar landslagsstjärnan beslut om det blir en fortsättning på handbollskarriären eller inte.

Någon flytt blir det åtminstone inte.

– Det är Skövde eller inget alls, säger 33-åringen.

Under VM i Danmark berättade Anna-Maria Johansson att hon funderar över framtiden. Hon har ännu inte fattat ett beslut.

– Framtiden är oviss. Jag vet faktiskt inte vad lutar åt. Jag tror att jag bestämmer mig under slutspelet, säger "Majsan", medan hon försöker lugna ner snart treåriga dottern Agnes.

Skövde enda alternativet

Det som talar för att hon satsar vidare är att hon fortfarande älskar att spela handboll.

– Ja, det är väldigt kul! Jag trivs väldigt bra i Skövde. Det finns inget alternativ. Det är Skövde eller inget som gäller.

Det handlar om att få ihop livspusslet.

– Jag jobbar 80 procent, har barn och spelar handboll. Hittills funkar det väldigt bra, mycket bättre än jag någonsin kunnat tro. Min sambo Thomas stöttar mig jättemycket.

Högernian missade de tre första elitseriematcherna på grund av en skada på inre ledbandet i knät. Väl tillbaka levererade hon direkt. Veteranen står noterad för 46 mål på åtta matcher. Bara skyttedrottningen Maja Eriksson har nätat fler gånger (65 mål) för Skövde.

– Jag har gjort en ganska bra säsong. Jag tycker att jag har höjt min lägstanivå.

Hyllar Sävehof

Dan före nyår fick de stryk hemma mot Sävehof, som vann med 28-23.

– Det var jämnt länge, fram till 20-20. Sen satte Sävehof de rätta lägena medan vi missade. De var bättre i slutskedet.

I morgon drabbar lagen samman igen.

– Det blir en tuff match. Förhoppningsvis blir det jämnare än i onsdags. Jag hoppas att vi som lag kan få ihop spelet. Vi behöver ta vara på chanserna vi får och gå i bräschen för varandra.

Lugi visade att Sävehof inte är oslagbara!?

– Det var du som sade det, haha. Sävehof är fantastiska på att år efter år få fram nya bra spelare trots att såna profiler lämnar år efter år, säger Anna-Maria Johansson.

Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag