Landslagsspelare klar för Göteborg

Julia Roddar lämnar Kvarnsveden för Göteborg FC.
Foto: BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Göteborg FC har landat ett tungt nyförvärv inför nästa säsong.

Landslagsspelaren Julia Roddar, 25, har skrivit på för två år.

– Det känns som rätt steg för mig att ta, jag både hoppas och tror att jag kommer passa bra in i Göteborgs sätt att spela fotboll, säger Roddar.

Julia Roddar är klar för Göteborg FC.
Foto: Tore Lund

Kvarnsveden åkte ur damallsvenskan i år. Nu står det klart nyckelspelaren Julia Roddar lämnar klubben. I dag skrev hon på ett tvåårskontrakt med Göteborg FC.

– Jag har bekantat mig med Valhalla, träffat klubbens representanter, kollat på lägenhet och jag känner redan att det blir en jättespännande utmaning att spela i Göteborg, säger 25-åringen, som allra helst håller till på det centrala mittfältet, i ett pressmeddelande.

Julia Roddar har sina rötter i Falun och är fostrad i Slätta SK. Hon har spelat fotboll i USA i fem år – först på en akademi i Minnesota och sedan fyra collegeår i Florida.

Nyligen blev hon uttagen i A-landslaget för första gången och förbundskapten Peter Gerhardsson beskrev henne då med orden "Hon har lite internationella kvaliteter".


LÄS MER: Roddar: "Shit, händer detta verkligen?"

"Haft ett jättebra år"

Göteborg FC gläds åt sitt första nyförvärv inför nästa säsong.

– Vi är jätteglada att kunna knyta Julia till oss. Hon har haft ett jättebra år och kommer att tillföra mycket med sitt hårda jobb, sin blick och sin attityd, säger sportchefen Lasse Svensson.

GFC, som ska utse en ny tränare efter Stefan Rehn, är långt framme i arbetet med nästa års trupp.

– Med Julia Roddar in i laget har vi fått en härlig medvind inför nästa år, säger han. Nu ska vi jobba stenhårt för att lösa det som återstår inför nästa år så snart som möjligt, säger Lasse Svensson.


LÄS MER: Stefan Rehn: "Det känns vemodigt"