Julia Roddar lämnar Kvarnsveden för Göteborg FC. Foto: BILDBYRÅN
Julia Roddar lämnar Kvarnsveden för Göteborg FC. Foto: BILDBYRÅN

Landslagsspelare klar för Göteborg

Publicerad

GÖTEBORG. Göteborg FC har landat ett tungt nyförvärv inför nästa säsong.

Landslagsspelaren Julia Roddar, 25, har skrivit på för två år.

– Det känns som rätt steg för mig att ta, jag både hoppas och tror att jag kommer passa bra in i Göteborgs sätt att spela fotboll, säger Roddar.

Julia Roddar är klar för Göteborg FC.Foto: Tore Lund

Kvarnsveden åkte ur damallsvenskan i år. Nu står det klart nyckelspelaren Julia Roddar lämnar klubben. I dag skrev hon på ett tvåårskontrakt med Göteborg FC.

– Jag har bekantat mig med Valhalla, träffat klubbens representanter, kollat på lägenhet och jag känner redan att det blir en jättespännande utmaning att spela i Göteborg, säger 25-åringen, som allra helst håller till på det centrala mittfältet, i ett pressmeddelande.

Julia Roddar har sina rötter i Falun och är fostrad i Slätta SK. Hon har spelat fotboll i USA i fem år – först på en akademi i Minnesota och sedan fyra collegeår i Florida.

Nyligen blev hon uttagen i A-landslaget för första gången och förbundskapten Peter Gerhardsson beskrev henne då med orden "Hon har lite internationella kvaliteter".

 

LÄS MER: Roddar: "Shit, händer detta verkligen?"

"Haft ett jättebra år"

Göteborg FC gläds åt sitt första nyförvärv inför nästa säsong.

– Vi är jätteglada att kunna knyta Julia till oss. Hon har haft ett jättebra år och kommer att tillföra mycket med sitt hårda jobb, sin blick och sin attityd, säger sportchefen Lasse Svensson.

GFC, som ska utse en ny tränare efter Stefan Rehn, är långt framme i arbetet med nästa års trupp.

– Med Julia Roddar in i laget har vi fått en härlig medvind inför nästa år, säger han. Nu ska vi jobba stenhårt för att lösa det som återstår inför nästa år så snart som möjligt, säger Lasse Svensson.

 

LÄS MER: Stefan Rehn: "Det känns vemodigt"

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag