Carl Starfelt i Blåvitt-tröjan. Foto: IFK GöteborgCarl Starfelt i Blåvitt-tröjan. Foto: IFK Göteborg
Carl Starfelt i Blåvitt-tröjan. Foto: IFK Göteborg
Starfelt i duell med Öis Hakeem Araba under onsdagens möte. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNStarfelt i duell med Öis Hakeem Araba under onsdagens möte. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Starfelt i duell med Öis Hakeem Araba under onsdagens möte. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
BP:s tränare Olof Mellberg träffade IFK Göteborgs sportchef Mats Gren i Göteborg i natt. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNBP:s tränare Olof Mellberg träffade IFK Göteborgs sportchef Mats Gren i Göteborg i natt. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
BP:s tränare Olof Mellberg träffade IFK Göteborgs sportchef Mats Gren i Göteborg i natt. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Blåvitts sportchef Mats Gren. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNBlåvitts sportchef Mats Gren. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Blåvitts sportchef Mats Gren. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Lämnar superettan – klar för IFK Göteborg

Publicerad

GÖTEBORG. Carl Starfelt, 22, är klar för IFK Göteborg.

Den lovande mittbacken lämnar Brommapojkarna efter säsongen.

– När Blåvitt hörde av sig kände jag direkt att det var väldigt intressant. Det är en av Sveriges största klubbar med en fantastisk historik och supporterkultur bakom sig, säger Starfelt till klubbens hemsida.

Starfelt lämnar BP efter säsongen.Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

GT kunde avslöja att övergången var i görningen i slutet av juli. 

Brommapojkarnas succéback Carl Starfelt – en starkt bidragande orsak till att BP gått som tåget i superettan i år – lämnar klubben för spel i IFK Göteborg.

I dag bekräftades övergången av klubbarna.

– Det är ett antal klubbar som varit ute efter "Calle" och vi är givetvis väldigt belåtna med att han valt oss i sin fortsatta fotbollskarriär, säger Blåvitts sportchef Mats Gren.

 

LÄS ÄVEN: BP vill inte sälja Starfelt 

"Kändes helt rätt"

Starfelt, som sitter på ett utgående kontrakt, lämnar BP efter säsongen och ansluter sedan till IFK Göteborg. Han ses som en ersättare till Thomas Rogne, som kommer att spela i polska Lech Poznan nästa säsong.

– Efter att ha besökt klubben och haft flera samtal om hur de ser på allt ifrån framtiden, min roll som spelare och till vad klubben vill åstadkomma, kändes det helt rätt, säger Starfelt och fortsätter:

– Med extremt bra faciliteter och resurser i klubben kände jag dessutom att det var en väldigt bra miljö för mig att fortsätta utvecklas i som spelare. Jag ser mycket fram emot att komma ner till Göteborg och har en stor framtidstro på klubben och nästa säsong.

 

LÄS ÄVEN: Mellberg i möte med Blåvitts sportchef i natt 

Olof Mellberg efter mötet med IFK Göteborgs sportchef Mats Gren natten till torsdagen.Foto: MARKUS WULCAN

Mellberg träffade Blåvitt

BP:s tränare Olof Mellberg träffade i natt Blåvitts sportchef Mats Gren i centrala Göteborg, vilket genast drog i gång spekulationer om att Mellberg kan bli Blåvitts nye huvudtränare nästa säsong. Mötet varade i två timmar, enligt vad GT erfar. 

Enligt Mellberg handlade det om Starfelt och efter mötet sa han:

– Vi kommer att gå ut med mer information om det i morgon i ett pressmeddelande.

Carl Starfelt är fostrad i Brommapojkarna och spelade 20 allsvenska matcher när BP låg i högsta serien 2014. Han har även representerat U19-landslaget.

Kontraktet med IFK Göteborg sträcker sig över tre år.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag