Vajebah Sakor. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNVajebah Sakor. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Vajebah Sakor. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅNFoto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
 Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Blåvitts sportchef Mats Gren. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNBlåvitts sportchef Mats Gren. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Blåvitts sportchef Mats Gren. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Lämnar Juventus – för IFK Göteborg

Publicerad

IFK Göteborg bygger om laget inför 2018. 

Snart kan nästa pusselbit vara på plats. 

Enligt GT:s uppgifter är Juventus-lånet Vajebah Sakor, 21, detaljer ifrån en permanent övergång till Blåvitt.

 

Vajebah Sakor hämtades in på lån med köpoption i somras från storklubben Juventus.

Den norske mittfältaren noterades för två allsvenska mål på åtta starter och fyra inhopp. Han gjorde mål på sin första bollkontakt i den blåvita tröjan.

– Det blir nästan magiskt när Vajebah kommer in och gör mål efter åtta sekunder på sin första bollkontakt, sa dåvarande huvudtränaren Alf Westerberg om Juve-lånet.

Nu vill Blåvitt behålla den kraftfulle 21-åringen, enligt GT:s uppgifter. 

Parterna har förhandlat en tid och är nära en lösning. Om inget oförutsett inträffar skriver Vajebah Sakor inom kort på ett längre kontrakt med IFK Göteborg. 

LÄS MER: Blåvitt lånar från Juventus

Opererade menisken

Sakor ingår inte i Juventus framtidsplaner och väntas kunna få mycket speltid under nye Blåvitt-tränaren Poya Asbaghis ledning. August Erlingmark och Sebastian Eriksson är i nuläget de främsta konkurrenterna om platserna på det centrala mittfältet. 

Vajebah Sakor opererade nyligen menisken och har kört rehabträning samtidigt som  Poya Asbaghi har lett intensiva fotbollspass i Prioritet Serneke Arena. När Blåvitt drar i gång träningen efter julledigheten ska Sakor vara spelklar. 

Den Liberiafödda norrmannen har förutom Juventus tidigare representerat klubbar som Asker, Rosenborg, Westerlo, Vålerengen och Willem II. 

Hur det blir det andra lånet, den kanadensiske vänsterbacken Sam Adekugbe, är fortfarande oklart. 

GT har sökt IFK Göteborgs sportchef Mats Gren för en kommentar. 

 

LÄS MER: Sakor gjorde mål på första sparken

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag