Sven Andersson slutar som målvaktstränare i IFK Göteborg. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Sven Andersson slutar som målvaktstränare i IFK Göteborg. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Lämnar Blåvitt efter en säsong

Publicerad

IFK Göteborgs målvaktstränare Sven Andersson väljer att lämna föreningen efter en säsong.

Nu återvänder han till Helsingsborg IF.

– Av några olika anledningar är det ett beslut som vuxit fram, säger han till klubbens hemsida.

Sven Andersson anslöt till IFK Göteborg i början av året efter att Stefan Remnér flyttat till Kina.

Men nu står det klart att 54-åringen – efter endast en säsong, återvänder till Helsingsborgs IF. Klubben som han tränade så sent som 2016.

–  Dels har min familj bott kvar i Helsingborg, vilket inneburit en hel del pendling. Sedan känns det naturligt att den blivande huvudtränaren får bygga nytt, säger Andersson till klubbens hemsida.

Och fortsätter:

– Jag är tacksam över att ha fått ingå i den blåvita organisationen och att ha fantastiska Kamratgården som arbetsplats. Det har varit en förmån att få jobba med främst Pontus Dahlberg och Erik Dahlin. Inte minst att få se hur Pontus bara under ett år utvecklats till en etablerad målvakt.

Vem som tar över ansvaret är än så länge oklart.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag