Linus Tornblad i Gais-tröjan. Foto: Jan WiridenLinus Tornblad i Gais-tröjan. Foto: Jan Wiriden

Linus Tornblad i Gais-tröjan.

 Foto: Jan Wiriden
Ljungskiles tränare Jonas Olsson. Foto: Pontus FernemanLjungskiles tränare Jonas Olsson. Foto: Pontus Ferneman

Ljungskiles tränare Jonas Olsson.

 Foto: Pontus Ferneman

Lämnade Gais - är klar för superettarivalen

Publicerad

GÖTEBORG. Linus Tornblad, 22, har hittat en ny klubb i superettan.

Den förre Gais-anfallaren har skrivit på för Ljungskile.

– Han är en snabb spelare som jag tror kommer att göra en hel del poäng för oss med tanke på sättet som vi spelar på, säger LSK-tränaren Jonas Olsson till Bohusläningen.

Linus Tornblad, fostrad i Azalea, har spelat i Gais sedan han var 15 år.

Men efter förra säsongen var han av spelarna som fick lämna klubben.

Nu flyttar 22-åringen norrut på västkusten. Tornblad har skrivit ett ettårskontrakt med Ljungskile.

Ljungskile ratar Lipovac

– Det är en spännande spelare som har gjort det bra i Gais. Nu har han stått klubblös ett tag och vi har haft honom här på provträning en gång tidigare, där han gjorde väldigt bra ifrån sig. Vi har gjort värderingen att han kan tillföra vårt lag den kompetens vi behöver, säger tränaren Jonas Olsson till Bohusläningen.

Värvningen av Tornblad innebär att LSK tackar nej till provspelande anfallaren Robert Lipovac som lämnat BK Häcken.

Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag