Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Laddade för tuff match – krossade motståndet

Jubel i Vänersborg efter Emil Viklunds (nr 21 i mitten) 9–2-mål.Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN

Emil Viklund, 28 – först som sist.

Vänersborgsmittfältaren prickade in 1–0 efter drygt sex minuter och gjorde även det sista målet mot Sirius.

Däremellan gjorde han ytterligare ett.

– Tre mål tror jag inte att har jag gjort tidigare under mina åtta säsonger i klubben, säger Viklund efter 9–2-segern mot Sirius.

Sirius kom till Vänersborg som serietvåa. 

Visserligen hade det bara gått tre omgångar av elitserien, men Uppsala-laget hade fått en kanonöppning på serien.

– Vi brukar göra bra matcher hemma mot Sirius, men den här gången väntade vi oss ett ännu starkare motstånd än vanligt. Deras fina öppning på säsongen gynnade oss på så sätt, vi var oerhört laddade från start, säger Emil Viklund.

Ledde med 5–0 i paus

Han var själv en av många tända hemmaspelare. 

När veteranen Jocke Hedqvist, som fyller 42 i nästa vecka, hade ett läge som han inte lyckades utnyttja nådde Emil Viklund bollen – precis när målvakten Erik Persson skulle lägga handskarna på den.

Viklunds andra mål betydde 4–0 och kom på hörna i den 43:e minuten. Det var dock inte första halvlekens sista mål, Robin Öhrlund hann pricka in 5–0 efter en och en halv minuts tilläggstid.

– Vi hade kontroll på matchen från start och gjorde en mycket bra första halvlek. Jag minns inte när vi senast ledde med 5–0 i paus, säger Emil Viklund.

Skönt med hattrick

När han gjorde sitt tredje mål i den 90:e minuten var matchen naturligtvis avgjord sen lång tid tillbaka.

Men likväl var det skönt att fullborda hattricket.

– Det här är min åttonde säsong i Vänersborg. Jag har gjort två mål i många matcher, men jag tror att det är första gången jag har gjort tre, säger den Kalix-födde mittfältaren.

Vänersborg har öppnat starkt i elitserien. Efter premiärförlusten mot Sandviken har det blivit oavgjort mot Västerås och segrar mot Bollnäs och Sirius.

Därmed ligger Vänersborg just nu på den plats de siktar på när serien är slutspelad framåt slutet på vintern.

– Vår målsättning är att att slippa åttondelsfinalen och gå direkt till kvartsfinal. Då är det minst en sjätteplats som gäller, säger Emil Viklund.

Tuff match väntar mot AIK

Men serien är bara i sin början, redan på fredag är det dags för bortamatch mot AIK.

– Det där blir en väldigt svår match. Det är utomhus på en liten plan och dåligt ljus. Dessutom har AIK ett ruskigt bra lag. De har haft några borta och har ännu inte tagit så många poäng, men det blir tufft, säger Emil Viklund.