Här konfronterar kvinnan de maskerade supportrarna. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅNHär konfronterar kvinnan de maskerade supportrarna. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
Här konfronterar kvinnan de maskerade supportrarna. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
Hon ska ha fått motta slag. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅNHon ska ha fått motta slag. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
Hon ska ha fått motta slag. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Kvinna konfronterar maskerade supportrar

Publicerad

En kvinna ska ha fått motta ett slag när hon konfronterade maskerade supportrar i IFK Göteborgs klack under kvällens allsvenska derby.

– Jag upplever att kvinnan blir chockad, säger IFK Göteborgs säkerhetschef Mike Sahlénius.

Det var strax innan avspark i matchen mellan Häcken och IFK Göteborg på Bravida arena som handgemäng utbröt i Blåvitt-klacken.

– De som har planerat att bränna bengaler sprider ut sig över hela läktaren. Minst en kvinna går då fram och konfronterar några av de maskerade personerna. Hon är uppröd helt enkelt. Hon är tydlig med vad hon tycker och försöker ta av maskeringen på någon, och de reagerar på det här, säger Mike Sahlénius.

 

LÄS OCKSÅ: Blåvittspelarnas heta ordväxling

 

I samband med att kvinnan försöker ta av en person ansiktsmaskeringen så får hon motta ett slag.

– Om det är med öppen hand eller inte vet jag inte. Sen börjar två män slåss, varav den ena tagit kvinnas parti, säger Sahlénius.

"Sparkar och slag"

Enligt vittnen till bråket så pågick det i en knapp minut innan säkerhetspersonal nådde fram.

– Först förstod man inte vad som hände, det började bubbla där borta. Sedan helt plötsligt så slogs de. Det såg otäckt ut, det var sparkar och slag. Polis och ordningsvakter rusade dit och avstyrde det, säger en person som blev vittne till bråket.

Kvinnan ska inte ha behövt uppsöka sjukhus, men ska enligt IFK Göteborgs säkerhetschef ha varit chockad efter händelsen.

De maskerade IFK-supportrarna ägnade sig åt bengalbränning både före och under matchen.

Matchen mellan Häcken och IFK Göteborg slutade 2-2.

 

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.

Sanna Wikström
Sanna Wikström
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag