Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kusinerna fixade segern för Gais

Kieron Cadogan i en tidigare match. Foto: Jan Wiriden

Två släktingar stod i fokus när Gais besegrade Varbergs Bois - trots två utvisningar.

Kusinerna Kieron Cadogan, 25, och Liam Lloyd Davis, 29, var inblandade i två mål vardera.

– Jag vet inte vad som flög i honom, säger Cadogan om Davis mål.

Hemmalaget fick en drömstart - med mål redan efter sex minuter. Engelske ytterbacken Liam Lloyd Davis fick bollen på vänsterkanten och sköt från långt håll. Bollen seglade in i bortre hörnet bakom en passiv Peter Dahlberg.

– Jag vet inte vad som flög i honom eller vad han åt till frukost i morse, skrattar Cadogan.

– Jag såg att målvakten stod långt ut. Bollen studsade upp perfekt. Jag tvekade inte utan sköt så hårt jag bara kunde. Det var fint. Jag har inte gjort ett snyggare mål från distans tidigare, säger Davis.

I 33:e minuten pricksköt Davis kusin Kieron Cadogan 2-0 på frispark.

I slutet av första halvlek ägde några galna minuter rum. Inom loppet av tre minuter föll tre mål. Först reducerade Nsima Peter i 41:a minuten. Minuten senare nickade Luka Mijaljevic in 3-1 för Gais. Passningen stod Liam Lloyd Davis för. Minuten efter det reducerade gästerna på nytt. Denna gång genom nyförvärvet Mats André Kaland.

Cadogan frisparkskung

Andra halvlek var bara fem minuter gammal när Gais nyzeeländske mittfältare Craig Henderson, vars landsman Dan Keat gjorde en godkänd debut, fick rött kort efter en dispyt med Nsima Peter, som varnades efter samma situation.

I den 85:e minuten avgjorde Gais matchen definitivt. Kieron Cadogan satte sin andra frispark för dagen. Bollen gick in via ribban.

– Det är inte var dag en back gör mål från 40 meter i superettan. Och Cadogan gjorde två fina frisparksmål. Det blev för mycket för oss, säger Varbergstränaren Jörgen Wålemark.

Avslutade med nio man

På övertid visades Gais lagkapten Steven Old ut efter en sen satsning. Grönsvart fick avsluta matchen med nio man men höll ut och kunde fira tre poäng - och att man passerat lokalkonkurrenten Öis samt Frej i tabellen.

– Det är en match som vi ska avgöra i första halvlek. Jag var väldigt besviken i paus. Men vi gjorde en heroisk andra halvlek. Spelarna spelade verkligen med hjärta i dag, det kan ingen ta i från dem, säger Gaistränaren Benjamin Westman.

Kieron Cadogan var lycklig över sina två frisparksmål.

– Jag har tränat frisparksteknik den senaste tiden. Det betalade av sig i dag. Det andra var snyggast - och viktigast, säger britten, som har ett förflutet i Crystal Palace.

"Väldigt tajta"

Kusinerna står varandra nära.

– Vi är väldigt tajta. Vi har spelat ihop sen vi var små. Det är kul att Kieron får göra mål och att det går bra för honom, säger Davis.

Cadogan ser positivt på fortsättningen.

– Vi ska behålla fötterna på jorden och fortsätta jobba hårt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!