Matchvinnaren Fabian Brunnström ser en stor skillnad i Frölundas agerande senaste matcherna: "Nu spelar vi som ett lag, inte en och en". Och GT:s Tore Lund tror fansen nu fått så mycket hopp att det snart blir 12 044 i Scandinavium igen. Foto: Bror Persson / Scanpix /
Matchvinnaren Fabian Brunnström ser en stor skillnad i Frölundas agerande senaste matcherna: "Nu spelar vi som ett lag, inte en och en". Och GT:s Tore Lund tror fansen nu fått så mycket hopp att det snart blir 12 044 i Scandinavium igen.  Foto: Bror Persson / Scanpix /
Tore Lund

Frölunda har flow nu

Publicerad

Frölunda har flow nu.

Segrarna trillar in, femmorna funkar, ungdomarna tar chansen, Julius Hudacek spelar stabilt - och plötsligt är det läge att börja kika uppåt i tabellen.

Spelar Frölunda som nu, finns det inte på kartan att slutspelsplatsen är i fara.

Fyra raka nu. Och det behöver inte vara slut med det. Två matcher återstår innan uppehållet för Channel One Cup i Ryssland. Växjö borta på torsdag, Linköping hemma på lördag och sex poäng ytterligare kan mycket väl ha tickat in på tabellkontot efter det.

Efter 29 spelade omgångar har Frölunda hittat spelet, stabiliteten och väckt hoppet hos den publik som i höst i allt mindre skaror letat sig till Scandinavium.

Känslan är att årets första 12 044 inte är så långt borta.

Jag var i Scandinavium i lördags och såg segern mot Brynäs. Så livat har det inte varit i arenan någon gång tidigare i år. Åskådarna börjar tycka det är kul med hockey igen efter en tämligen tam och tyst höst i hockeytemplet på Skånegatan.

Och i dag är Frölunda dessutom värda varenda biljett­köpare, för så pass bra ser det ut just nu.

Efter 1-0 mot Timrå, 3-1 mot Skellefteå, 3-0 mot Brynäs och gårdagens 3-2 mot Luleå är det till och med läge att lugga ett par skalper högre upp i tabellen, Modo och Brynäs ligger närmast.

Lagen som jagar bakom tror jag helt enkelt inte är bra nog för att komma i kapp. Rögle är redan hopplöst avsågade, Växjö och Timrå darrar alldeles för ofta och AIK gick glädjande nog på pumpen i går - glädjande eftersom jag gillar sparkade tränaren Perra Johnsson och inte tror på tränarbyten som någon slags dunder­honung.

Känslan är att Kenta Johansson hittat rätt med såväl sina defensiva som offensiva formationer. Nicklas Lasu har lyft Dragkedjan, Tolsa har tagit sidsteppningen bra och gör ett stort jobb i fjärdekedjan, Pebben Axelsson har sedan han kom tillbaka efter skada varit mycket bra mellan Fabian Brunnström och Matt Duchene.

Och den tidigare så kritiserade Julius Hudacek har vuxit ut till en av seriens bästa målvakter.

Just nu ligger han på fjärde plats i målvaktsligan med sina 93,29 i räddningsprocent och nosar ledaren Alexander Salak (93,86 procent) i hasorna.

Fortsätter "Julle" på den inslagna vägen hamnar han innan det här är slut till och med i paritet med en viss Frederik Andersen, dansken vi kallade för "kongen" i fjol.

Enda bekymret för Frölunda just nu är att Matt Duchenes kontrakt går ut om några dagar. LHC på lördag och sedan är det tack och adjö.

Här måste Frölunda tänka om. Dels har kanadensaren varit riktigt bra sedan han flyttade ut på en kant, dels satte han eld i baken på alla sina medspelare när han kritiserade dem för bristande inställning och attityd.

I ett slutspel, om NHL inte kommer i gång, kan Duchene vara skillnaden mellan torsk i kvarten och något som kan bli riktigt fint.

Fixa så att killen blir kvar, Larqvist och Grauers. Strunta i hockeyligans löjliga dekret - eller fejka en skada någonstans...

Sa jag förresten att boxplay börjar se ut som fornstora dagar.

Däremot finns det rätt mycket mer att hämta i powerplay - kasst i går igen, fem mot tre MÅSTE ge utdelning!

Jag måste nämna småkillarna också, som klivit fram allt mer.

Oliver Bohm, 20, har den senaste tiden kamperat ihop med Christian Bäckman i förstakedjan och gjort det moget och bra.

Viktor Svedberg, 21, har fått förtroende och visat att han förtjänar det.

Gustav Rydahl, 18, börjar mer och mer likna en sensation.

Läge att kalla hem Sebastian Collberg, 18, från Örebro så snart junior-VM är över. Det är liksom talangernas tid nu, det är krattat för islossning också för Collberg.

Det är ju han som ska ligga längst fram av ungtupparna i Frölunda - jag tror han är sugen på att själva visa det nu.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag