Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Tore Lund

Tore Lund: "Blåvitt får inte tappa mer mark"

Mané närmar sig startelvan.

GÖTEBORG. Eftermiddagsträning i går på Kamratgården, det är dagen efter 1-1 mot Brommapojkarna på bortaplan.

Blåvitt är fem poäng efter Malmö FF efter tre spelade omgångar av allsvenskan 2014.

Men solen skiner och livet går vidare. Och i påsk lär vi få se May Mahlangu göra debut i den blåvita tröjan.

Mattias Bjärsmyr sa efter krysset på Grimsta att läget var "så där".

Kjetil Wæhler tyckte det var skönt att "ha fått en match i kroppen" efter att ha varit sjuk i premiären mot AIK och petad i matchen mot Malmö FF.

Jakob Johansson sa att han "var redo" igen efter sin magsjuka.

Philip Haglund försökte pricka mig med en boll, men tittade bort så snabbt att jag inte förstått att det var han som var skyldig, om inte två åsyna vittnen avslöjat honom.

John Alvbåge tog sig tid att analysera den allsvenska starten på ett sätt som bevisar att det alltid går att se saker från den ljusa sidan.


IFK-målvakten pekade på att Blåvitt i fjol kammade noll mot BP på bortaplan, i år blev det en poäng. Alvbåge sa att fjolårets förlust mot AIK på Friends i år förbyttes i en seger, han lyfte fram att hans lag förra året bara tog en poäng mot Malmö FF.

- I år har vi chansen att ta tre...

De flesta av spelarna som deltog i matchen i måndags tog de väldigt försiktigt. Joggade lite, körde ett lugnt pass i gymmet, fick massage eller nöjde sig med lite stretchning och en lunch.

De som inte spelade på Grimsta körde ett tuffare pass under assisterande tränaren Magnus Edlunds ledning. Malick Mané verkade glödhet och det var lätt att se att May Mahlangu bara är dagar ifrån sin första match i IFK-tröjan.

Mikael Stahre dök inte upp på träningen förrän alldeles i slutet, skämtsam och på gott humör. Han känner till kraven och förväntningarna och ett kryss i den tredje allsvenska omgången mot ett tippat bottenlag, får honom inte ur fattningen. Så klart inte.


Men likafullt är påskveckan 2014 en viktig vecka för Blåvitt. Den började med det oavgjorda resultatet mot BP, fortsätter i morgon med hemmamatch mot Åtvidaberg och avslutas på påsk- dagen med bortamöte i Kalmar.

Jag tror vi få se några förändringar i Blåvitts startelva i de närmaste matcherna.

Jakob Johansson är kvitt sin magsjuka och tar - utgår jag i från - tillbaka sin plats på det centrala mittfältet.

Jag skulle inte heller bli förvånad om Malick Mané får sin första match från start redan mot Åtvidaberg - varför inte på Lasse Vibes bekostnad. Den kvicke dansken petar i så fall troligen Martin Smedberg-Dalence till höger på mitt- fältet, för naturligtvis blir Vibe kvar i startelvan.

Och även om May Mahlangu säkert inte startar mot Åtvidaberg redan, lär han få ett inhopp då och möjligen är han sedan med från början mot Kalmar. På något annat sätt kunde jag inte tolka signalerna på Kamratgården i går.

Mahlangu är nära nu, riktigt nära. Och rapporterna om hans ambitiösa inställning och senaste träningsvecka talar till och med om att formen redan nu är riktigt god.

Det borde få Mikael Stahre att jubla.

För Blåvitt måste - efter en energifylld kampinsats mot AIK, en bra halvlek mot MFF och en svag insats mot BP - se till att inte tappa mer mark i tabellen.

Att snacka om ödesvecka redan i mitten av april är kanske att dramatisera i överkant.

Men en påskhelg med sex poäng nedstoppade i ett färgglatt ägg skulle så klart göra resten av våren mycket enklare.

SÅ KAN BLÅVITT STARTA I PÅSK

John Alvbåge

-

Adam Johansson

Gustav Svensson

Mattias Bjärsmyr

Ludwig Augustinsson

-

Lasse Vibe

May Mahlangu

Jakob Johansson

Sam Larsson

-

Malick Mané

Robin Söder