Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Tore Lund

Lund: "Öis hymlar inte med målsättningen"

VALHALLA. Öis hymlar inte med målsättningen för säsongen.

Det handlar om att studsa tillbaka och att göra det med en gång. Ett år i ettan, det får vara nog.

Men med George Mourad - fixstjärnan och den allra viktigaste pjäsen - borta lär det bli en tuff inledning på marschen mot superettan.

Premiär är premiär och om man dessutom räknar in att Öis bytt bort Gamla Ullevi mot Valhalla och naturgräs mot konstgräs, ska vi kanske inte dra allt för långtgångna slutsatser av matchen mot Skövde AIK.

Det blev tre poäng och jag såg efteråt hur sportchefen Kent Carlzon, tränaren Marcus Lantz. legendaren Sören Börjesson och tv-profilen Harald Treutiger alla drog suckar av lättnad.

2 523 åskådare på läktarna är imponerande och de är naturligtvis värda att få se sitt Öis i superettan eller ännu ett snäpp upp i seriesystemet.

Men djupanalysen av de möjligheterna väntar jag med någon månad.

Jag nöjer mig i det här tidiga skedet med att konstatera att Öis har en bra backlinje, där särskilt ytterbackarna Jacob Ericsson och Robin Ingvarsson är viktiga för lagets omställningsspel och möjligheter att hota på kanterna.

Roligt också att se innermittfältarna Jakob Lindström och Andreas Östling vara så kloka i sitt hemjobb och så kreativa i det offensiva spelet.

Och Stellan Carlsson, ny från BK Forward, gör just det han hämtats till Göteborg för att fixa, det vill säga mål. 24 mål i norrettan i fjol, fem mål för Öis under försäsongen i år och segerskytt i påskpremiären mot Skövde.

Men Öis viktigaste spelare 2014 är George Mourad. Han har tyngd, kraft, är stark som en oxe och kan hålla i bollen och därmed skapa trygghet och lugn för laget.

Men Mourad kommer inte att kunna spela fotboll på ett tag. På annandagen blev han i samma sekvens knockad, drog på sig en hjärnskakning och vred dessutom till knät illa.

Uttänjt ledband snackades det om, men inte förrän i dag vet man med säkerhet att korsbandet klarat sig. I bästa fall är Mourad tillbaka om 4-6 veckor, i värsta är säsongen i fara.

Alla med rödblått hjärta kan bara hålla tummarna. Så viktig är Mourad.

Öis utan honom är helt enkelt ett sämre fotbollslag och om jag drar det till sin spets kan han till och med vara skillnaden mellan ett snabbt avancemang i seriesystemet och ett misslyckande...