Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Markus Wulcan

Wulcan: Det är ren och skär idioti – igen

Då är det bara att kasta en krönika om fotboll i papperskorgen.

Nu ska vi återigen ägna oss åt ren och skär idioti.

Tobias Sanas reaktion är inte försvarbar men den är förståelig.


Se händelsen hela fotbolls-Sverige pratar om i klippet ovan.

Vad är det för fel på vuxna människor som kastar saker mot andra människor?

Det går bara inte att begripa. Ännu mindre när det handlar om knallskott.

Malmö FF:s avbytare värmde alltså upp i godan ro nedanför Blåvittklacken när någon som uppenbarligen inte borde vara ute bland allmänheten kastade en så kallad banger mot Tobias Sana.

En Tobias Sana som väldigt gärna hade lirat i Blåvitt, men när klubben inte ville ha honom fick det bli Malmö FF. Inte mycket att göra åt alltså, fotbollsbranschen är som den är och jobba måste man göra.

Angeredskillen är ingen judas, ingen svikare, inget könsord. Tobias Sana är en kille som älskar att spela fotboll, och det är hans yrke och det är hans passion.

Han har gjort mycket bra för IFK Göteborg och förtjänar inte det här. Det gör ingen.

Neandertalarmentaliteten som finns på våra läktare gör mig inte bara illamående utan också uppriktigt ledsen och nedstämd.

Vi klär oss varmt, tar våra söner och döttrar i händerna, köper korv, popcorn och festis och bänkar oss för fotbollsfest. Och så slutar det med kaos.

Hur förklarar vi en avbruten match för våra barn, hur förklarar vi att någon är så arg på en avbytare i ett annat lag att det måste kastas knallskott och hur förklarar vi varför världen ser ut som den gör?

Knallskottet exploderade precis vid Tobias Sanas fötter, och det oljudet är inget annat än fruktansvärt, även om man sitter hundra meter ifrån. Tänk då att få den precis vid fötterna. Hans hörsel kan vara förstörd nu. Jag har själv tinnitus och det är definitivt inget man skojar bort.

Och på läktaren intill sitter Blåvitts unga supportrar, Young Fellows. Vi pratar om barn.

Tobias Sana blir förstås oerhört förbannad och det hade varenda normal människa blivit. Han ryckte instinktivt loss hörnflaggan och kastade den rakt in i Blåvittklacken. Det är naturligtvis ett korkat motdrag, men det är en handling som sker i en chockartad situation. Därför går den att förstå, men inte under några omständigheter att försvara.

Jag hoppas innerligt att knallskottkastaren åker dit så att det visslar om det. Den personen borde aldrig få besöka en allsvensk arena igen, och nu räcker det inte med något halvljummet straff. Så mycket förstört för så många av en enskild idiot.

Supportrar som vet vem den skyldige är borde omedelbart hjälpa till med identifiering. Här handlar det om civilkurage och något som skulle gagna hela samhället.

Som om allt ovanstående inte vore nog visade en av Frölundas rusiga guldhjältar prov på synnerligen dåligt omdöme. När alla väntade på ett besked om vidare spel eller ej, tyckte Mats Rosseli Olsen att det var en bra idé att springa in på planen och bli jagad av vakter.

Jättecoolt gjort, verkligen. Snacka om att vara en dålig förebild i sämsta tänkbara läge.

Mats Roselli Olsen har all anledning att fira i veckor. Han har också all anledning att ta sig en rejäl funderare när han nyktrar till i gryningen.

Allsvenskan är ofta en alldeles ljuvlig fotbollsserie och så många goda krafter kämpar för att ge den glöd och kärlek.

Jag hade så gärna skrivit texter om fotboll. Nu känner man bara uppgivenhet.

Sebastian Eriksson sa mycket klokt efteråt och den artikeln borde ni läsa.

Hur matchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF slutar är det ingen som vet i nuläget.

Det enda vi vet är att hela allsvenskan förlorar.