Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Markus Wulcan

Tystnadsstrategin verkar inte populär

IFK Göteborg tränare Roland Nilsson
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Inte han, inte nu, inte igen. 

Samtidigt som hela fotbolls-Sverige känner med ”Paka” väntar ett ångestmöte deluxe för IFK Göteborg. 

Klubbens framtid kan mer eller mindre avgöras mot Helsingborg. 

Varför byttes Patrik Karlsson Lagemyr, som för första gången på länge var riktigt vass, ut redan i paus mot Örebro senast? 

Nye tränaren Roland Nilsson hann bli idiotförklarad både en och två gånger för den ”taktiska förändringen”. 

Först i fredags meddelade klubben att ”Paka” hade skadat sig i första halvlek, dessutom väldigt allvarligt. Inte ett pip om det innan. 

IFK Göteborgs nuvarande regim, som ju till skillnad från supportrarna är utbytbar, kommer inte att vinna några kommunikationspriser, det kan vi slå fast här och nu. 

Och tystnadsstrategin kring Kamratgården verkar inte vara överdrivet populär. Supporterprofilen Daniel Skarp är bara en av många som reagerat: 

”Blåvitt – ni MÅSTE se över er nya policy. Ni vill ha supportrarnas kärlek, och Swish, men ger just nu inte mycket tillbaka. Alls. Hur ska vi kunna känna närhet till er när vi inte ens får veta att en spelare är skadad. Inte VAD det är för skada – utan ATT det ens skett.”, twittrar Skarp skarpt. 

Kan ställa upp med slagkraftig elva

Men det finns ljusglimtar i det blåvita lägret också. Ett hundratal supportrar var under lördagen på plats på Kamratgården för att visa sitt stöd när klubben körde öppen träning i 30 minuter. Det betyder väldigt mycket för både spelare, ledare och anhängare, den kraften ska inte underskattas. 

Och Mattias Bjärsmyr och Sebastian Eriksson är spelklara igen. Två gubbar som är rätt bra att ha när det vankas närkamper på en härlig höstplan och klubbens framtid står på spel. 

Trots att spelare som August Erlingmark (coronakarantän), André Calisir (avstängd) och Yahya kalley (skadad) saknas och att det finns frågetecken kring Pontus Wernblooms och Robin Söders fysiska status kan Roland Nilsson ställa upp med en slagkraftig elva. 

Något säger mig att Hosam Aiesh kommer att få en nyckelroll i den här matchen, antingen från start eller som inhoppare. 

Räkna med en intensiv drabbning med mycket inläggsspel, en och annan snedspark och heta dueller med bland andra Mix Diskerud, som har en förmåga att hamna i händelsernas centrum. 

Helsingborg-IFK Göteborg är ingenting för nervsvaga. Båda klubbarna gör allt de kan för att hänga kvar. Vid seger tar Pontus Wernbloom och gänget ett stort steg mot nytt kontrakt, ett kryss kan vara okej, en förlust kan innebära... den tanken vill nog ingen ens tänka. 

Vilket drama. 

***** 

Det är fullt förståeligt om Patrik Karlsson Lagemyr inte orkar komma tillbaka ännu en gång. Närmare ett år med monoton rehab väntar. Vad har grabben gjort skadegudarna för ont? Men känner jag ”Paka” rätt har han gett sig fan på att kroppen bara ska hålla för elitfotboll på sikt.

*****

Grymt jobbat, Göteborg FC! Stort grattis till SM-guldet och jag gläds också med den hårt arbetande fotbollsmänniskan Mats Gren. Väl värd framgång efter tiden i Blåvitt.