Olof Mellberg är en eftertraktad herre. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNOlof Mellberg är en eftertraktad herre. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Olof Mellberg är en eftertraktad herre.  Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Markus Wulcan

Mellberg ett perfekt namn för Elfsborg

Publicerad

Det har ju varit både smågnälligt och sömnigt i Borås hela säsongen, så det är varken ologiskt eller oväntat. 

Klubben visar handlingskraft och team Olof Mellberg är en utmärkt efterträdare till Haglund. 

En styrkedemonstration som hade känts hela vägen till Göteborg. 

 

Elfsborg har sedan en tid tillbaka funderat på att kicka Magnus Haglund, som har kontrakt över 2018. Tanken var förmodligen att köra på allsvenskan ut och meddela beslutet efter säsongen, men den genanta förlusten mot Malmö FF med sex bollar blev helt enkelt för mycket och det är lätt att köpa om Haglund ändå inte ingår i den långsiktiga planen. 

Det är nästan på dagen fyra år sedan Elfsborg sparkade Jörgen Lennartsson efter prestationer som inte levde upp till förväntningarna. Nu är det sportliga läget för tabelltian värre än vad det var då, och klubben vill få till en kortsiktig förändring som ger ett positivt avstamp inför 2018. 

Spelarmissnöjet från i våras vägs naturligtvis också in och att Kevin Stuhr Ellegaard offentligt kritiserade taktiken mot Malmö FF förbättrade knappast stämningen på Borås Arena. Till slut blev situationen ohållbar. 

Det låter logiskt och klokt

Haglund har gjort väldigt massa gott för Elfsborg genom åren. 2006 ledde han klubben till första SM-guldet på 45 år och sen ut i Europa. Elfsborg blev ett stabilt topplag och många spelare har fått sitt genombrott under hans vingar. 

Men det finns ett bäst-före-datum för allt och förutom spelarprotesterna har mycket känts ljummet kring Elfsborg den här säsongen med vikande publikintresse och allmänt kassa resultat. 

Fotbollskanalen pekar ut Olof Mellberg som en tänkbar efterträdare till nästa säsong och uppger att Elfsborg sonderat terrängen med honom. Det låter både logiskt och klokt. 

Olof Mellberg uppvaktas av flera klubbar

Olof Mellberg och hans assisterande tränare Azrudin Valentic, som pekas ut som den stora fotbollshjärnan bakom projektet, gör succé i Brommapojkarna och har uppvaktats av flera klubbar, däribland IFK Göteborg. 

Elfsborgs och Brommapojkarnas grundfilosofier och spelidéer är jämförbara, steget från BP till Borås hade varit lagom stort, båda klubbarna spelar på plast och ekonomiska förutsättningar för en ordentlig satsning över tid finns. 

Det hade varit mycket spännande att se vad team Mellberg hade kunnat uträtta i Elfsborg. För om den gamle landslagsmittbacken går dit följer Azrudin Valentic garanterat med. En paketlösning, och det var så IFK Göteborg såg det också. 

En duo som kan väcka en halvslumrande klubb med så mycket potential. 

Mellberg har definitivt tackat nej till Mats Gren och Blåvitt. Räkna med att det svider extra mycket på Kamratgården om Stefan Andreasson i stället får ett ja. 

Det händer grejer i svensk fotboll, och vi som älskar allsvenskan har en högintressant höst framför oss. 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag