Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Markus Wulcan

Makalös boom som gynnar folkhälsan – och hallägarna

GT:s sportkrönikör Markus Wulcan.
Foto: HENRIK JANSSON
Zlatan Ibrahimovic vid invigningen av sin nya padelhall i Årsta.
Foto: Sören Andersson / TT NYHETSBYRÅN

GT:s Markus Wulcan listar sina fem sporthöjdare under 2020.

GFC vann klubbens första SM-guld i fotboll.
Foto: TOMMY HOLL / TT

Mats Grens revansch 

Det var ju aningen motigt och stormigt i Blåvitt och många höjde på ögonbrynen när han blev tränare för Göteborg FC. Men vilken säsong laget gjort. Svenska mästare för första gången och offensiv, härlig fotboll. Och Gren ser ut att stortrivas vid sidlinjen med rejält engagemang och hett temperament. Förhoppningsvis kan Göteborg FC leva vidare – trots ordföranden Peter Bronsmans minst sagt överraskande och drastiska besked att elitverksamheten plötsligt skulle läggas ner. 


Pontus Wernbloom är tillbaka i allsvenskan och Blåvitt.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Wernblooms hemkomst 

Wernbloom dök mycket förvånande upp på Kamratgården en tidig morgon i augusti. PW snackade inte så mycket om att flytta hem när han var ute i Europa i många år, han bara skrev på för klubben i sitt hjärta. Kul för Blåvitt, mediepacket och hela allsvenskan. Och även om 34-åringen har varit lite ringrostig så har han gjort massa nytta både på och utanför planen. Räkna med en mer formtoppad Wernbloom till våren. 


Padel – nya innesporten 2020. Här den spanska världsstjärnan Alejandra Salazar på bild.
Foto: DAVID ARQUIMBAU SINTES / EPA / TT
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT NYHETSBYRÅN

Padelboomen

Det känns som att halva Sverige lirar den beroendeframkallande popsporten. Som det snackas bandejas, volleys, racketmärken och lindor överallt. Nya hallar poppar upp hela tiden, ändå är det svårt att få en tid. En makalös boom som gynnar folkhälsan. Och hallägarna. Samtidigt är det en sport som passar de flesta, ung som gammal, elitidrottare som soffpotatis. Utvecklingskurvan är brant och man känner sig snabbt ganska duktig. Även om intresset säkerligen kommer att mattas med tiden är padel här för att stanna. Och förhoppningsvis kan priserna tacka vare konkurrensen sjunka på sikt. För billigt att spela tre-fyra matcher i veckan är det inte. 


Jamina Roberts under EM i december.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Jamina Roberts comeback

Sex veckor efter förlossningen var hon tillbaka på handbollsplanen till synes fysiskt ganska oberörd av vad hon varit med om. Och det räckte till en plats i Sveriges EM-trupp. Imponerande. Samtidigt drar hon ett tungt lass i nybygget Sävehof. Jamina Roberts är med sin professionalism en förebild för många unga tjejer och killar. 


Robin Lehner är en av världens bästa ishockeymålvakter.
Foto: JASON FRANSON / AP / TT NYHETSBYRÅN

Robin Lehners resa 

Vägen till toppen har varit allt annat än spikrak. Göteborgaren har haft en rad personliga problem genom åren, men nu har han nytt kontrakt med Las Vegas Golden Knights och är en av NHL:s främsta burväktare. Som han har vuxit genom åren, på alla plan. Den hårda träningen som ung, för att emellanåt inte säga brutala, kombinerat med ett starkt psyke har onekligen gett resultat.