Det är förhållandevis tyst kring verksamheten på Kamratgården, men febrilt arbete pågår naturligtvis bakom kulisserna. De ansvariga vet att lagbygget måste vässas väsentligt och planen är att värva cirka tre spelare som går rätt in i startelvan och sådana är inte billiga.
En riktigt bra mittback som kan utmana Calle Johansson och Johan Bångsbo behövs, minst en central mittfältare av hög klass, en snabb ytter och gärna en anfallare.
Truppen består i skrivande stund av 24 spelare, men det finns frågetecken kring flera namn som sannolikt inte ingår i framtidplanerna oavsett vad som kommuniceras utåt. Amir Al-Ammari, Filip Ambroz och Erik Sorga är tre sådana exempel.
Sebastian Eriksson har precis förlängt med en säsong. Detsamma gäller Oscar Wendt. Men hur mår Marcus Bergs sargade kropp?
Det såg stundtals väldigt stelt och kantigt ut den gångna säsongen, ändå svarade han för 13 mål och sex assist på 26 matcher.

Motivationen är det inget fel på och förhoppningsvis har semestern gjort honom gott, men om han kan spela vidare så behöver han matchas smartare. Ta av honom efter 60-70 minuter om han inte kan gå för fullt och spara på rygg och ben.
I år spelade han i snitt drygt 86 minuter per match och det är verkligen i mesta laget för 36-åringen som ibland knappt kan träna mellan matcherna.
Och när jag ändå är inne på en spelares fysiska status: hur står det egentligen till med Suleiman Abdullahi? Fem mer än lovligt tama inhopp i allsvenskan blev det för sommarförvärvet från Bundesligalaget Union Berlin.
25-åringen, som inte direkt ser ut att vara i toppskick, tog knappt en maxlöpning. Eller så var det precis det han gjorde och då är det ännu mer oroväckande. Kanske är det baksidorna som fortsätter att spöka, men det är uppenbart att han behöver kapa några kilon om det ska bli något av honom i blåvita kläder.
En klassisk svensk försäsong kan göra susen och han blixtrar emellanåt till på träningarna. Något har han tveklöst, det återstår att se om fysteamet kan få fason på den nigerianske anfallaren och om han själv är beredd att lägga ner jobbet som krävs.

På torsdag drar IFK Göteborg i gång säsongen 2023 och tränaren Mikael Stahre har många saker att få ordning på. Ett grundspel, till exempel.
Hur vill IFK Göteborg spela fotboll? Väldigt få människor som har sett laget under 2022 kan svara på den frågan.
Hur gärna man än vill har det i år inte gått att se en tydlig spelmässig utveckling, inte ens om man lånar in James Webb-teleskopet för att ta sig en närmare titt.
Laget var visserligen aldrig indraget i bottenstriden som man varit de senaste säsongerna, men det slutade ändå med ännu en åttondeplats. IFK Göteborg är numera ett etablerat mittenlag, det är bara att kika på de fem senaste åren, men nu ser i alla fall ekonomin betydligt ljusare ut och det är mycket tack vare ett klart förbättrat publiksnitt som landade på nästan 15 000 åskådare.
På medlemsmötet häromveckan aviserades det att klubben väntas göra en vinst på runt tolv miljoner kronor och det egna kapitalet uppgår därmed till cirka 50 miljoner.
Med andra ord finns det utrymme för en ordentlig satsning mot toppen 2023, men då gäller det att pricka rätt med värvningarna. Chefsscouten Stig Torbjörnsen far som vanligt jorden runt mest hela tiden och har den senaste tiden enligt uppgift förutom de nordiska länderna och Ghana även besökt Coventry i England samt Skottland.
Det är nog ganska låga odds på att ytterligare en norrman (förutom Anders Trondsen) dyker upp på Kamratgården inom kort. Klubben ser gärna att truppen är någorlunda spikad lagom till träningsstart efter jul- och nyårsledigheten den 6 januari.
Två unga spelare som det ska bli extra spännande att följa nästa år: Blixtsnabbe Lucas Kåhed, 20, och målfarlige Linus Carlstrand, 18.
Får de vara skadefria är ett allsvenskt genombrott troligen inte långt borta.