En stor profil tackar för sig. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
En stor profil tackar för sig.  Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Markus Wulcan

Albaek förtjänade seger i sin sista hemmamatch

Publicerad

Ska man säga hej då kan man lika gärna göra det ordentligt. 

Mads Albaek skottfintade, skottfintade igen och prickade krysset. 

IFK Göteborg kommer att sakna dansken – men det kommer alltid nya storstjärnor. 

En av dem var med i dag. 

Sören Rieks, Haitam Aleesami och Mads Albaek. Där har ni Mats Grens tre bästa värvningar. 

Den sistnämnde är inte nödvändigtvis den bäste fotbollsspelaren av dem tre, men han sticker ut på så många sätt, Mads. Han har från dag ett varit en stor ledartyp, alltid sprungit mest, alltid föregått med gott exempel och även tagit ett betydande ansvar utanför planen. 

Dansken har bjudit hem de afrikanska spelarna på middag och på alla möjliga sätt hjälpt till för att underlätta integrationen, och när han var avstängd ställde han sig i klacken som vilken supporter som helst. 

Det har varit kul att prata fotboll med Mads Albaek. Alltid tillgänglig, alltid vältalig och intressant att lyssna på. På planen har han blandat och gett precis som alla andra i det här laget som fortfarande inte fungerar som det borde göra. Tempoväxlingarna har varit för få, men lägstanivån nästan uteslutande hög. 

Vi minns kanonfrisparken mot Karabach här på Gamla Ullevi förra sommaren, och kvällens urläckra mål mot Halmstad kommer också att kommas ihåg länge, länge. 

En knuten näve framför supportarna, det var ett fint ögonblick på en arena som är värd mer. Mads Albaek är med borta mot Örebro i nästa match, sedan väntar Tyskland och Kaiserslautern. Det blev bara 1-1 mot Halmstad, Mads Albaek hade förtjänat en vinst här för sina insatser under de två senaste åren, men IFK Göteborg är just nu inte bättre än 1-1 mot HBK. 

Publiken buade kraftigt när slutsignalen gick och den gjorde det med rätta efter ännu en slätstruken insats, och är det någon man lider med så är det Mads Albaek som spelar med så mycket hjärta och som ville avsluta på bästa sätt. 

Den där riktiga urkraften som brukar finnas när IFK Göteborg spelar boll på hemmaplan är som bortblåst den här säsongen. Det går alldeles för långsamt, spelarna springer för lite och det är för förutsägbart. Men mycket sitter naturligtvis i skallarna. 

IFK Göteborg har spelat sex matcher på hemmaplan i allsvenskan den här säsongen, fem stycken har slutat 1-1. 

Mats Gren har ett digert jobb att göra i sommar och förutom att hitta förstärkningar och reda ut alla utgående kontrakt letar han med största sannolikt efter en ny tränare till nästa säsong. 

IFK Göteborgs supportar kan trösta sig med att det finns positiva saker att ta med sig från HBK-mötet. August Erlingmark gjorde på nytt en stark insats centralt och kan mycket väl bli en mittfältsgeneral på sikt. 

Men han är inte med för att han kan bli bra på sikt. 

August Erlingmark är med för att han är bra nog redan nu, 19 år gammal. 

***

Till sist: det hade varit roligt att få se Sebastian Ohlsson spela allsvensk fotboll 2017. 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag