Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Markus Wulcan

Exakt den spelaren som Blåvitt behöver

Snart i blåvita kläder igen, Sebastian? Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Blåvitt har inga cash och det är förståeligt att klubben tvekar. 

Men om skadan ger med sig inom ett par månader är det inget snack. 

Då är Sebastian Eriksson en skänk från ovan. 

Åsebrosonen inte har spelat fotboll sedan i början av oktober. Han har enligt egen utsago problem med ljumskarna men ska snart vara tillbaka på planen igen. De fysiska besvären i kombination med att han och sambon ska bli föräldrar fick honom att bryta kontraktet med grekiska Panetolikos efter bara ett halvår. 

Paret ska flytta hem till Sverige. Och Blåvitt, som har haft kontakt med den förre lagkaptenen sedan han lämnade i somras, har meddelat Sebastian Eriksson att han får köra sin rehabträning på Kamratgården. 

IFK Göteborg är tveksamma till om man ska lägga de få kronorna man har på att kontraktera en skadedrabbad spelare, men om läkarna så småningom ger grönt ljus skulle de förvåna mig oerhört om Sebastian Eriksson inte spelar allsvensk fotboll med baby-Blåvitt under 2019. 

Den snart 30-årige mittfältaren/backen passar in alldeles ypperligt i Poya Asbaghis nya lagbygge. Han är rutinerad, kan spela på flera positioner och har ett driv som absolut ingen annan. 

Han är exakt den spelaren som IFK Göteborg behöver i nuläget, både på planen och marknadsföringsmässigt. Visst, han kan ha väl hög felprocent emellanåt och ibland känns det som att han har alla klubbens problem på sina axlar, men fördelarna väger över med råge. 

Minst lika Blåvitt som familjen Hysén

IFK Göteborg har ett ungt och spännande lag på gång, men alla kan inte vara 17 år för då slutar det här projektet i superettan. 

Och som Sebastian Eriksson brinner för IFK Göteborg. Herregud, han är ju minst lika blåvit som familjen Hysén. 

Lönen? Han vet om klubbens tuffa ekonomiska situation och kommer inte att kräva några jättesummor. En hygglig slant ska han förstås ha, men bättre att lägga det på honom än på ett osäkert kort från långtbortistan. 

Men det är ingen brådska med att skriva något kontrakt. Det får ta den tid det tar och det viktiga är att spelaren blir helt frisk. Parterna vet garanterat var de har varandra.

Det hade varit en enorm boost för klubben om Eriksson hade kunnat leda laget ut på Gamla Ullevis hybridgräs när det är dags för hemmapremiär mot Elfsborg i början av april. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!