Mats Gren och IFK Göteborg behöver en ny anfallare, skriver Markus Wulcan. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNMats Gren och IFK Göteborg behöver en ny anfallare, skriver Markus Wulcan. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Mats Gren och IFK Göteborg behöver en ny anfallare, skriver Markus Wulcan. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Mohammen Bangura ryktas till IFK. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNMohammen Bangura ryktas till IFK. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Mohammen Bangura ryktas till IFK. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Markus Wulcan

Blåvitt behöver en ny anfallare

Publicerad

Alla som följer IFK Göteborg på nära håll ser vad som saknas. 

Och klubben själv är förstås väl medveten om problemet. 

Därför skulle det inte förvåna om det dyker upp en anfallare inom kort. 

När den offensive mittfältaren Giorgi Kharaishvili presenterades i slutet av februari svarade sportchefen Mats Gren följande på frågan om det var färdigvärvat

– Troligtvis. Men jag har lärt mig att varken säga ja eller nej.

Men även om ingen säger det rätt ut – för att det kan framstå som ett misslyckande om det inte går i lås – vet jag att IFK Göteborg letar efter en nummer nio-typ med ljus och lykta.

Målsättningen är att få in någon i det här transferfönstret (stänger 4 april). 

Och det behövs onekligen någon som kan ge Elias Omarsson och Tobias Hysén konkurrens centralt längst fram. I cupmatcherna har IFK Göteborg snittat ett mål per match och då har man mött två lag från superettan. 

Det behövs tyngd, kvalitet och kraft i boxen. Hysén kommer förstås att göra ett gäng mål precis som vanligt även om Omarsson i nuläget går före tack vare sin löpstyrka. Islänningen är bra på att ta sig till lägena, men saknar Hyséns skärpa i avsluten. 

Men det är så klart inte lätt att hitta en vass målskytt till rimlig peng i mitten på mars. Dessutom är Blåvitt inte den enda klubben som vill ha in anfallare. Även BK Häcken, Djurgården och sannolikt Elfsborg är på anfallsjakt, så konkurrensen är tuff. 

Och risken att det blir en panikvärvning är uppenbar. Men det kan bli en väldigt jobbig vår för Poya Asbaghi och kompani om man inte får ordning på spelet i sista tredjedelen. 

Mohamed Bangura? Inte aktuell enligt Blåvitts tränare och varför skulle han vara det? 

Han platsade inte i Dalkurd i fjol och har haft massa skadestrul. 28-åringen har givetvis bra grundkapacitet, men fotboll är färskvara och den allsvenska formen är långt borta. 

Sådan panik är det inte. 

Jag har inget namn att bjuda på, men ska vi gissa på att det kommer in ett korttidslån från... ett Balkanland, kanske? 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag