Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Hector Junelind

Junelind: Sista chansen i jakten

I dag kan guldtåget gå - med ett gulsvart topplag kvar på perrongen.

När Häcken möter Elfsborg ställs allt på sin spets. Det är sista chansen att ta upp jakten på MFF.

Min magkänsla: Laget som gör det heter Elfsborg.

DE KAN GÖRA UPPOM GULDET I HÖST

1. Malmö FF –18 – 41 p

Har imponerat i match efter match, i såväl Champions League-kvalet som allsvenskan. Men poängtappet mot IFK Göteborg på Swedbank stadion i går var kanske en liten reaktion av det intensiva matchandet. MFF sitter alltjämt i en bra sits.

2. AIK – 18 – 37 p

Var länge illa ute i hemmamatchen mot Gefle i går, men lyckades till slut reda ut stormen. Är utslaget ur Europa League och kan bara fokusera på allsvenskan. I nuläget är AIK den hetaste utmanaren till MFF.

3. Häcken – 17 – 31 p

Har sett starka ut efter sommaruppe- hållet. Alltid bra offensivt och har bara släppt in tre mål på de fyra senaste matcherna. Lyckades dock inte få hål på IFK Norrköping senast. Hur påverkas laget av turerna kring Carlos Strandberg? (Har en match mindre spelad).

4. Elfsborg – 17 – 31 p

Hamnade i en formsvacka när allsvenskan startade om efter uppehållet. Tycks nu mer och mer ha hittat rätt och kan ha något spännande på gång. Det är viktigt att Klas Ingessons manskap fortsätter att omvandla målchanser till mål. (Har en match mindre spelad).

Kommentarer: Hector Junelind

Vi ska börja med att konstatera att det är ett stort försprång Malmö FF har skaffat sig. Skåningarna har flugit fram i både Europaspelet och allsvenskan.

I nuläget talar inget för att MFF ska tappa mark - utöver möjligtvis det faktum att laget slåss på dubbla fronter. Champions League-kvalet är lika roligt som energikrävande och det kan komma att spegla sig i allsvenskan.

Det har vi sett flera exempel på genom åren.

Till viss del gjorde det så redan i går - Malmö tappade poäng mot IFK Göteborg (2-2) - och hur blir det framöver?

Nu tror jag att MFF tar SM-guld till slut ändå, men jag skulle inte satsa hela lönen på det. Det finns flera lag som lurar i vassen.

AIK har fått upp ångan och är givetvis det lag som ligger närmast till hands. Men det jag stundtals har fått se av Elfsborg och Häcken i år är att det finns en stor potential hos båda. Får de spelet att stämma över en längre tid kan resan uppåt gå snabbt.

Elfsborg har haft sin formsvacka efter supervåren. Svackan varade i några matcher efter VM-uppehållet, men nu har det vänt.

1-2-förlusten mot isländska FH i torsdags gav kanske inte Häckentränaren Peter Gerhardsson skrämselhicka inför kvällens möte, men det var ett styrkebesked på så sätt att Elfsborg åkte dit med ett enda mål: Att knyta ihop säcken efter 4-1-segern hemma.

Det uppdraget slutfördes.

Det skulle vara synd att påstå att det stormar på Hisingen, för det gör det verkligen inte, men nog blåser det allt lite grann.

Senaste nytt är tydligen att Häcken inte ens vill ha Carlos Strandberg i träning med laget (!) så länge det råder oklarheter kring hans eventuella övergång till Borussia Dortmund.

Detta är självklart inte bra för någon av parterna och jag tror att det är ett större störningsmoment än vad Gerhardsson kommunicerar utåt.

Det sänder hursomhelst inga positiva signaler.

Den här soppan måste få ett slut.

I mina ögon står Elfsborg just nu bättre rustat för en guldstrid till hösten.

Spelarmaterialet är mer komplett och självförtroendet stärkt efter avancemanget till playoff i Europa League.

Men nu är det upp till bevis. Blir det förlust mot Häcken i kväll kan Malmö FF rentav vara tio poäng före boråsarna.

Då är Elfsborgs guldchans i praktiken borta.

Då har vi en guldkandidat på Hisingen i stället.

Så mycket står på spel på Gamla Ullevi klockan 19.05 i kväll.