Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kritisk till spelschemat: ”Tycker det är en miss”

Publicerad

Allsvenskan vänder och för de flesta lagen väntar dubbelmöten.

Men det gör det inte för alla – vilket IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson är kritisk till.

– Det är en miss i spelschemat, säger han.

Den allsvenska serien är på väg att komma halvvägs.

Det innebär för tio av de allsvenska lagen att ett dubbelmöte väntar med en motståndare.

Bland annat så kommer IFK Göteborg att ställas mot Örebro vid två raka tillfällen – först i Behrn Arena under söndagen och sen på Gamla Ullevi den 23 juli.

Det är något som Blåvitt-tränaren Jörgen Lennartsson är kritisk till.

”En väldigt speciell grej”

– Jag tycker inte om att det är ett spelschema som gör att vissa lag spelar två matcher i rad mot samma lag och vissa lag gör det inte. För det är en väldigt speciell grej att möta ett lag två gånger under samma vecka, säger han.

Lennartsson menar att det statistiskt är väldigt sällan som ett lag lyckas besegra samma motståndare två gånger på kort tid.

”Kommer inte riva ner världen”

– Det inte så ofta det är sex poäng till ett av lagen. Statistiskt delar man ofta på poängen. Då är det inte bra att vissa lag inte har det så och vissa lag har det. Det tycker jag är en miss i spelschemat, säger Lennartsson och berättar att han inte har lyft frågan högre upp.

– Det här är inget som jag kommer att riva ner världen för, men samtidigt är det inte bra att det är så.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag