Deppiga miner i det blåvita lägret. Foto: Michael Erichsen
Deppiga miner i det blåvita lägret.  Foto: Michael Erichsen

Krisplanen lyser med sin frånvaro för Blåvitt

Publicerad

GÖTEBORG. Blåvitt har plötsligt två hål att fylla i mars.

Men krisplanen lyser med sin frånvaro.

– Vi har inga jättealternativ, säger sportchefen Mats Gren.

Efter 1-1 mot Degerfors och samma resultat mot IK Frej så åkte IFK Göteborg ur Svenska cupen med dunder och brak, trots att en gruppspelsomgång återstår.

Resultaten är förstås en rejäl missräkning och ställer till det planeringsmässigt. I stället för att spela kvartsfinal och eventuellt semifinal i mars står IFK Göteborg utan matcher två helger i rad.

"Helt ofattbart"

Nu jobbar sportchefen Mats Gren febrilt för att lösa saken. Men alternativen är få när det gäller högkvalitativt motstånd. De flesta lagen är redan uppbokade och norska och danska ligan är då i gång.

– Men finska ligan börjar inte än på ett tag så det kanske kan bli HJK Helsingfors eller något. Det kan också bli så att vi avvaktar helgen och ser vilka andra lag som åker ur cupen, men vi vill helst inte möta något allsvenskt lag som vi möter tidigt i allsvenskan. Upplägget är som det är och vi kan inte planera för att vi ska åka ut, men vi kommer garanterat att lösa det, säger Mats Gren.

"Parkerat bussen"

Är du orolig över att målskyttet inte fungerar?

– Nej, jag hade varit betydligt mer orolig om vi inte hade skapat några chanser. Vi har missat lägen på ett helt ofattbart sätt. Det enda som är positivt är att speluppbyggnaden fungerar och att vi skapat massor av chanser mot två lag som parkerat bussen. Sedan ska vi inte ta lätt på att vi åkte ut. Det känns bittert och alla är besvikna.

Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag