Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kräver JVM-revansch: "Åker dit som jägare"

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Tuff semifinalförlust och fjärdeplats totalt.

I år åker Lias Andersson, 19, och Juniorkronorna till JVM med stor revanschlusta.

Och Frölundacentern som en av lagets stora ledare.

– I år åker vi dit som jägare, säger han.

Under onsdagen presenterade förbundskapten Tomas Montén sina 26 spelare som är uttagna i bruttotruppen till junior-VM i Buffalo i slutet av december.

Inte särskilt överraskande var att Frölundas stortalang Lias Andersson, 19, var med på listan.

– Jag hade det på känn så klart men det ska bli väldigt roligt, säger han.

För den Kungälvsfostrade centern kommer det precis som för flera andra i laget, bland annat Rasmus Dahlin och Elias Pettersson, att bli hans andra JVM-turnering.

Tar ledarroll: "Trivs bra med"

Och när Montén presenterade truppen var han också tydlig med att Andersson förväntas vara en av de stora ledarfigurerna. Inte heller osannolikt att han blir lagkapten.

– Jag förväntas ta en lite större roll det här året, lite större ansvar. Men det är något som jag trivs väldigt bra med, säger han.

Skulle du säga att det blir stor skillnad mot Frölunda?

– Jo men lite annorlunda blir det. Men jag försöker ta efter många duktiga ledare som jag spelat med tidigare som Martin Thörnberg och Joel (Lundqvist), till exempel.

Stark formkurva: "Förhoppningsvis kan jag hålla i det"

Även fast Frölunda som lag har svajat ordentligt den senaste tiden så kommer Lias Andersson med en stark formkurva bakom sig. Efter landslagsuppehållet i början av november har han noterats för nio poäng (5+4) på åtta matcher i SHL.

– Det känner jag själv också, att jag har växlat upp den senaste tiden och bidrar betydligt mer offensivt. Förhoppningsvis kan jag hålla i det över JVM också, säger han.

Vad känner du själv om laget som tagits ut?

– Det är ett väldigt bra, framför allt målvaktssidan och backarna ser väldigt bra ut. Sen har vi ett par tunga namn som saknas framåt (Alexander Nylander och Jesper Bratt). Men det känns som ett bra lag där vi bakifrån har något starkt att bygga vidare med, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!