Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Kräver JVM-revansch: "Åker dit som jägare"

Publicerad

Tuff semifinalförlust och fjärdeplats totalt.

I år åker Lias Andersson, 19, och Juniorkronorna till JVM med stor revanschlusta.

Och Frölundacentern som en av lagets stora ledare.

– I år åker vi dit som jägare, säger han.

Under onsdagen presenterade förbundskapten Tomas Montén sina 26 spelare som är uttagna i bruttotruppen till junior-VM i Buffalo i slutet av december.

Inte särskilt överraskande var att Frölundas stortalang Lias Andersson, 19, var med på listan.

– Jag hade det på känn så klart men det ska bli väldigt roligt, säger han.

För den Kungälvsfostrade centern kommer det precis som för flera andra i laget, bland annat Rasmus Dahlin och Elias Pettersson, att bli hans andra JVM-turnering.

Tar ledarroll: "Trivs bra med"

Och när Montén presenterade truppen var han också tydlig med att Andersson förväntas vara en av de stora ledarfigurerna. Inte heller osannolikt att han blir lagkapten.

– Jag förväntas ta en lite större roll det här året, lite större ansvar. Men det är något som jag trivs väldigt bra med, säger han.

Skulle du säga att det blir stor skillnad mot Frölunda?

– Jo men lite annorlunda blir det. Men jag försöker ta efter många duktiga ledare som jag spelat med tidigare som Martin Thörnberg och Joel (Lundqvist), till exempel.

Stark formkurva: "Förhoppningsvis kan jag hålla i det"

Även fast Frölunda som lag har svajat ordentligt den senaste tiden så kommer Lias Andersson med en stark formkurva bakom sig. Efter landslagsuppehållet i början av november har han noterats för nio poäng (5+4) på åtta matcher i SHL.

– Det känner jag själv också, att jag har växlat upp den senaste tiden och bidrar betydligt mer offensivt. Förhoppningsvis kan jag hålla i det över JVM också, säger han.

Vad känner du själv om laget som tagits ut?

– Det är ett väldigt bra, framför allt målvaktssidan och backarna ser väldigt bra ut. Sen har vi ett par tunga namn som saknas framåt (Alexander Nylander och Jesper Bratt). Men det känns som ett bra lag där vi bakifrån har något starkt att bygga vidare med, säger han.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

SENASTE NYTT - GT SPORT
Senaste nytt – SportExpressen.se
MEST LÄST - SPORTEXPRESSEN.SE