Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Kommer vara som en uppretad tiger”

Bert Robertsson var kritisk mot fyrverkerierna i Scandinavium efter det omdiskuterade Frölunda-målet för knappt två veckor sedan.
Foto: ERLAND SEGERSTEDT / TT NYHETSBYRÅN
Roger Rönnberg räknar med ett nytt hett möte mellan lagen.
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Victor Olofsson avgjorde senaste mötet i förlängningen. I bakgrunden syns fyrverkerierna som Bert Robertsson ställer sig kritisk mot.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Frölunda avgjorde med ett omdiskuterat mål i förlängningen – då riktade Skellefteåtränaren Bert Robertsson stor kritik mot raketerna i Scandinavium.

Nu möts Frölunda och Skellefteå återigen i Göteborg.

– En motståndare som kommer vara en som en uppretad tiger, säger Roger Rönnberg.

Frölunda mot Skellefteå har vuxit fram som ett stort rivalmöte i SHL de senaste åren. 

Det har inte minst synts på ledarsidan då tränarna Roger Rönnberg och Bert Robertsson vid flera tillfällen råkat i luven på varandra.

När lagen möttes i samband med Niklas Anderssons tröjhissning för knappt två veckor sedan var det ett infekterat möte. Frölunda vann med 3–2 efter förlängning – sedan Victor Olofsson avgjort med ett omdiskuterat mål.

Ett mål där många i efterhand ställde sig frågan om pucken verkligen var inne. En av dem var Skellefteåtränaren Bert Robertsson. Och han riktade stor kritik mot fyrverkerierna i Scandinavium.


LÄS MER: Kan inte se om pucken är inne – dömer ändå mål 

Ilskan: ”Så får vi inte ha i hockeyn”

– Dra av raketen utan att veta om det är mål, så får vi inte ha i hockeyn. Vi måste rätta till det här. Ser man inte att pucken är inne då påverkas man ju så klart av stämningen på isen, sade han till C More.

Nu har det återigen blivit dags för ett möte lagen emellan – även den här gången i Göteborg. En match som Roger Rönnberg ser fram emot.

– Vi kommer att behöva spela vårt grundspel i 60 minuter mot en motståndare som kommer vara som en uppretad tiger. De har förlorat två raka och förlorade senast mot oss på ett sätt som de tyckte var orättvist, säger han och spår en ny het match.

”Ett lag som är totalt desperata”

– Det kommer att vara mycket känslor och vi kommer möta ett lag som är totalt desperata. Det är vi förberedda på och jag tror att det kommer att bli en riktigt, riktigt bra hockeymatch, säger han.

Frölunda väntas ställa upp på samma sätt som man gjort i de två senaste matcherna. Det betyder att Mats Rosseli Olsen till största sannolikhet behöver vila ytterligare en match.

– Han rehabiliterar sin skada, vi får se när han kan spela, säger Rönnberg.