Falkenbergs Gustaf Nilsson 18, är fortsatt glödhet på marknaden. Här tillsammans med lagkamraten Johannes Vall. Foto: Robert BomanFalkenbergs Gustaf Nilsson 18, är fortsatt glödhet på marknaden. Här tillsammans med lagkamraten Johannes Vall. Foto: Robert Boman

Falkenbergs Gustaf Nilsson 18, är fortsatt glödhet på marknaden. Här tillsammans med lagkamraten Johannes Vall.

 Foto: Robert Boman
Gustaf Nilsson har träffat minst en klubb. Foto: Krister AnderssonGustaf Nilsson har träffat minst en klubb. Foto: Krister Andersson

Gustaf Nilsson har träffat minst en klubb.

 Foto: Krister Andersson

Klubben har fått flera bud på jättetalangen

Publicerad

Gustaf Nilsson, 18, är fortsatt glödhet på marknaden. …

Nu bekräftar Falkenberg flera konkreta bud på anfallaren.

– Men buden är långt ifrån det vi kan tänka oss, säger sportchefen Håkan Nilsson till Hallands Nyheter.

Falkenbergs ordförande Lars-Eric Nilsson berättar att Malmö FF är en av klubbarna men vill inte gå in på några detaljer.

– Det jag kan säga är att Gustaf träffat minst en klubb. Och att det är bud från svenska och utländska klubbar. Det är ju han som ska ta beslutet om vad han vill. Sedan är det så klart en förhandling också eftersom Gustaf har kontrakt med oss, säger Lars-Eric Nilsson till Hallands Nyheter. …

Olika alternativ

Enligt GT:s uppgifter är IFK Göteborg en av klubbarna som visat stort intresse, men Blåvitts ekonomiska situation gör att en affär i dagsläget känns avlägsen. Och Falkenberg vill förstås gärna behålla sin guldklimp, i alla fall ett tag till. Det finns också olika lösningar på hur en eventuell övergång ska slutföras.

– Skulle en utländsk klubb bli aktuell är det en summa och sedan inget mer. Med en svensk klubb kan det bli en summa och sedan vidareförsäljning. Vi tittar på alla bitar, säger Lars-Eric Nilsson till tidningen och öppnar för ett annat alternativ:

"Kan stanna på lån"

– Att vi säljer honom och sedan fortsätter han spela för oss ändå som ett lån och stannar i Falkenberg och slutför skolan.

Gustaf Nilsson har en mycket stark allsvensk säsong bakom sig. 18-åringen gjorde sex mål på elva starter och tio inhopp.

Fortsättning följer.

Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag