Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klubben bekräftar – han lämnar Blåvitt

Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Mot Hammarby gjorde Thomas Mikkelsen sitt första mål i IFK Göteborgs tröja – det blev också det sista.

Nu bekräftar hans danska klubb att anfallaren återvänder till Odense.

– Han börjar träna med oss igen den 24 juni, säger Odense Boldklubs sportchef Jesper Hansen.

Under våren har den 25-årige danske anfallaren Thomas Mikkelsen varit utlånad från Odense till IFK Göteborg. I allsvenskan har han spelat en match från start och blivit inbytt nio gånger. Senast gjorde han dessutom det avgörande målet i bortamatchen mot Hammarby, som IFK Göteborg vann med 1–0.

På måndagen gick de blåvita spelarna på en veckolång semester – men Thomas Mikkelsen kommer inte att återvända till Göteborg.

– Det har inte varit någon förhandling, säger Odenses sportchef Jesper Hansen. Göteborg har haft en förköpsrätt på Thomas och den har de valt att inte utnyttja.

"Har sagt nej till det"

Klubbcheferna Jesper Hansen och Mats Gren har i veckan haft kontakt via både mejl och sms. IFK Göteborgs önskan har varit att förlänga lånet av Mikkelsen, men en sådan lösning är inte aktuell för den danska klubben.

– Vi har bytt tränare och är inte intresserade av att ha spelare som kommer tillbaka mitt i vår säsong, säger Hansen. Mats (Gren) har frågat mig om det fanns en möjlighet att förlänga lånet, men jag har sagt nej till det.

Thomas Mikkelsen kommer nu att återvända till den danska klubben.

– Han har semester från och med nu, säger Hansen. Han börjar träna med oss igen den 24 juni, då börjar säsongen för hela laget.