Klubbdirektören hoppade av – efter skandalscenerna

IFK Göteborgs sportchef och klubbdirektör Mats Gren tillsammans med ordföranden Frank Andersson inför Europa League-kvalet mot Karabach.
Foto: JOHANNA LUNDBERG
Martin Kurzwelly fick lämna jobbet som klubbdirektör för ett år sedan.
Foto: ANDERS YLANDER

GÖTEBORG. IFK Göteborg hade hittat sin nya klubbdirektör.

Men efter skandalscenerna i matchen mot Malmö FF valde han att hoppa av.

Det berättar Blåvitts ordförande Frank Andersson i det nya numret av Offside som GT har tagit del av:

– Han sa hela tiden att det fanns en sak som han var tveksam till: galningarna runt klubben. Så nu får vi börja om.

Efter att Martin Kurzwelly fick lämna sin tjänst som klubbdirektör i IFK Göteborg för ett år sedan har klubben letat efter en ny person som kan leda arbetet. 

Sedan den 31 mars har sportchefen Mats Gren skött de uppgifterna – men tanken har hela tiden varit att det ska vara en tillfällig lösning.

I våras intervjuade IFK Göteborg flera kandidater och till slut hade klubben hittat en person som var högaktuell för jobbet.


LÄS ÄVEN: "Finns saker som kunde gjorts bättre" 

"Kanske ska se över alltihop..."

Men efter matchen mot Malmö FF på Gamla Ullevi den 27 april – där den förre IFK-spelaren Tobias Sana fick ett knallskott kastat mot sig från en Blåvitt-supporter – backade den tilltänkte Blåvitt-basen.

– Vi hade en person på gång, men efter matchen mot Malmö hoppade han av. Han sa hela tiden att det fanns en sak han var tveksam till: galningarna runt klubben. Så nu får vi börja om. Nu får vi fundera på vilken organisation vi vill ha. Kanske ska vi se över alltihop, frågar sig IFK Göteborgs ordförande Frank Andersson i tidningen Offsides kommande nummer som når prenumeranterna denna vecka och finns i butik från den 13 december.

Kommande numret av Offside.
Foto: Offside

Öppnare stämning

Frank Andersson är nöjd med hur Mats Gren skött de dubbla rollerna och säger i Offsides reportage att han har svängt i frågan om en ny klubbdirektör. 

Blåvitt-ordföranden menar att avsaknaden av en särskild klubbdirektör har tvingat IFK:s styrelse att bli mer aktiv i klubbens arbete, vilket har lett till en öppnare stämning på Kamratgården.


LÄS ÄVEN: Blåvitts krav på nya klubbdirektören