Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Värvar – från rivalerna: 'Bästa laget i Göteborg'

Karl Bohm och Johan Hammar ansluter till BK Häcken. Foto: BILDBYRÅN

GÖTEBORG. BK Häcken bygger nytt efter fjärdeplatsen i allsvenskan.

Från Göteborgsantagonisterna Öis och Utsikten värvar klubben Johan Hammar, 23, och Karl Bohm, 22.

– Det är det bästa laget i Göteborg – det fanns inget att tveka på, säger Hammar.

Flera spelare – däribland kuggar som Mohammed Abubakari och Mathias Ranégie – fick i går beskedet att de inte kommer att få sina kontrakt med BK Häcken förlängda.

Nu presenterar Hisingsklubben två nyförvärv: 

Mittbacken Johan Hammar, 23, från Öis.

Yttermittfältaren Karl Bohm, 22, från Utsikten.

"Han är unik"

Johan Hammar Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Hammar, som varit ungdomsproffs i Everton och har ett förflutet i Malmö FF, spelade i helgen kvar Örgryte i superettan efter jättedramatik i kvalet mot Mjällby. I sin roll som lagkapten har han varit en av de stora kuggarna i Öis.

– Det är en fotbollsklubb jag hade respekt för även när jag var i Malmö. Häcken spelar jättebra fotboll och har en fantastisk anläggning. Tabellfyra i år – det säger sig självt, säger Hammar, som har skrivit på ett kontrakt på 1+3 år, till Häckens hemsida.

Häckens sportchef Sonny Karlsson: 

– Han är unik på det sättet, 1,97 och så bra fotbollsspelare med den längden han har. Jag ser fötter och huvudspel och kaptensbindeln han har haft i Öis. En ung spelare som fortfarande har potential att utvecklas.

"En klubb i harmoni"

Karl Bohm. Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Bohm, som för två år sedan lämnade IFK Göteborg, har de senaste säsongerna spelat i Utsikten i superettan och division 1. Nu tar han klivet till allsvenskan. Även hans kontrakt är på 1+3 år.

– Det känns som en klubb som är i harmoni och ett lag som har presterat bra hela året. En fantastisk möjlighet för mig, så jag är tacksam över att vara här. Jag har spelat i division 1 i två år och kommer upp i en allsvensk förening – jag ska förhoppningsvis bevisa att jag har den nivån i mig, säger Karl Bohm till Häckens hemsida.

Den 22-årige yttern återförenas i BK Häcken med den förre Blåvitt-tränaren Mikael Stahre.

– Jag har alltid tyckt om honom som tränare, så för mig känns det som en jättebra möjlighet att få spela under honom igen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!