Karl Bohm och Johan Hammar ansluter till BK Häcken. Foto: BILDBYRÅN
Karl Bohm och Johan Hammar ansluter till BK Häcken. Foto: BILDBYRÅN

Värvar – från rivalerna: 'Bästa laget i Göteborg'

Publicerad

GÖTEBORG. BK Häcken bygger nytt efter fjärdeplatsen i allsvenskan.

Från Göteborgsantagonisterna Öis och Utsikten värvar klubben Johan Hammar, 23, och Karl Bohm, 22.

– Det är det bästa laget i Göteborg – det fanns inget att tveka på, säger Hammar.

Flera spelare – däribland kuggar som Mohammed Abubakari och Mathias Ranégie – fick i går beskedet att de inte kommer att få sina kontrakt med BK Häcken förlängda.

Nu presenterar Hisingsklubben två nyförvärv: 

Mittbacken Johan Hammar, 23, från Öis.

Yttermittfältaren Karl Bohm, 22, från Utsikten.

"Han är unik"

Johan HammarFoto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Hammar, som varit ungdomsproffs i Everton och har ett förflutet i Malmö FF, spelade i helgen kvar Örgryte i superettan efter jättedramatik i kvalet mot Mjällby. I sin roll som lagkapten har han varit en av de stora kuggarna i Öis.

– Det är en fotbollsklubb jag hade respekt för även när jag var i Malmö. Häcken spelar jättebra fotboll och har en fantastisk anläggning. Tabellfyra i år – det säger sig självt, säger Hammar, som har skrivit på ett kontrakt på 1+3 år, till Häckens hemsida.

Häckens sportchef Sonny Karlsson: 

– Han är unik på det sättet, 1,97 och så bra fotbollsspelare med den längden han har. Jag ser fötter och huvudspel och kaptensbindeln han har haft i Öis. En ung spelare som fortfarande har potential att utvecklas.

"En klubb i harmoni"

Karl Bohm.Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Bohm, som för två år sedan lämnade IFK Göteborg, har de senaste säsongerna spelat i Utsikten i superettan och division 1. Nu tar han klivet till allsvenskan. Även hans kontrakt är på 1+3 år.

– Det känns som en klubb som är i harmoni och ett lag som har presterat bra hela året. En fantastisk möjlighet för mig, så jag är tacksam över att vara här. Jag har spelat i division 1 i två år och kommer upp i en allsvensk förening – jag ska förhoppningsvis bevisa att jag har den nivån i mig, säger Karl Bohm till Häckens hemsida.

Den 22-årige yttern återförenas i BK Häcken med den förre Blåvitt-tränaren Mikael Stahre.

– Jag har alltid tyckt om honom som tränare, så för mig känns det som en jättebra möjlighet att få spela under honom igen.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag