Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Vajebah Sakor stannar i Blåvitt

FK Göteborgs Vajebah Sakor Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Vajebah Sakor stannar i IFK Göteborg. 

Klubben meddelar nu att 21-åringen har skrivit på ett treårskontrakt. 

– En mittfältare med stor utvecklingspotential. Klart vi är oerhört nöjda med den här lösningen, säger sportchefen Mats Gren till klubbens hemsida. 

Under måndagen avslöjade GT att Juventuslånet bara var detaljer från en permanent övergång till IFK Göteborg. Och nu är alltså kontraktet undertecknat. 

– Avtalet är skrivet på tre år och vi hoppas givetvis att Vajebah ska bli en oerhört viktig spelare för oss framöver, säger Mats Gren. 

Vajebah Sakor säger till klubbens hemsida:
– Naturligtvis en stor ära för mig och en fantastisk möjlighet att visa vem jag är som fotbollsspelare. Jag har gjort en resa med Juventus, men från och med i dag är det IFK Göteborg, med mina lagkompisar, föreningen och inte minst alla supportrar, som gäller. Jag är oerhört glad och tacksam. 

Gjorde mål på första bollkontakten 

Vajebah Sakor hämtades in på lån med köpoption i somras från storklubben Juventus.

Den norske mittfältaren noterades för två allsvenska mål på åtta starter och fyra inhopp. Han gjorde mål på sin första bollkontakt i den blåvita tröjan.

– Det blir nästan magiskt när Vajebah kommer in och gör mål efter åtta sekunder på sin första bollkontakt, sa dåvarande huvudtränaren Alf Westerberg om Juve-lånet.

 Under hösten har norrmannen haft problem med en krånglande menisk, som nu är opererad. Den centrala mittfältaren har en tid kört rehab men väntas vara tillbaka på fotbollsplanen i början på januari. 

Den Liberiafödde norrmannen har förutom Juventus tidigare representerat klubbar som Asker, Rosenborg, Westerlo, Vålerengen och Willem II. 

Hur det blir det andra lånet, den kanadensiske vänsterbacken Sam Adekugbe, är fortfarande oklart. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!