Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Trotjänaren lämnar IFK Göteborg

Adam Johansson tackar för sig. Foto: MICHAEL ERICHSEN
Foto: LUDVIG THUNMAN
Foto: MICHAEL ERICHSEN

GÖTEBORG. Adam Johansson, 33, lämnar IFK Göteborg efter säsongen.

Men karriären är inte över.

– Jag har en ambition att fortsätta spela professionell fotboll, säger backen.

Med 275 A-lagsmatcher, ett SM-guld, tre cuptitlar och landslagsspel är Adam Johansson en av de mest meriterade spelarna i Blåvitts trupp.

Men den senaste tiden har han haft svårt att ta en plats i startelvan och i dag meddelar högerbacken att han lämnar Blåvitt.

– Ett gemensamt beslut mellan klubben och mig. Vi är överens om att skilda vägar. Jag har spelat för lite för att någon av oss ska vara nöjd med situationen. IFK och Kamratgården har varit mitt hem i oerhört många år av mitt liv, så givetvis blir det en speciell känsla. Samtidigt har allt sin tid. Min var nu, säger han till klubbens hemsida.

Raderade ut Ronaldo

Många minns Adam Johansson för att han – som vänsterback – framgångsrikt stängde ner världsstjärnan Cristiano Ronaldo i Sveriges landskamp mot Portugal 2009. 

– Klart att sådana matcher var extremt inspirerande att få spela. För sitt land och mot de bästa i världen, det är få förunnat. Jag är stolt och glad över att få upplevt det i min karriär.

Adam Johansson är den andra trotjänaren som tackar för sig i Blåvitt-tröjan efter den här säsongen. Tidigare under hösten lät Hjalmar Jonsson meddela att han har gjort sitt som spelare i IFK Göteborg.

 

LÄS ÄVEN: Ikonen tackar för sig: "Färdigspelat"

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!