Foto: Robin AronFoto: Robin Aron
 Foto: Robin Aron
Varvsgeneralen Bo Edsberger. Foto: Anders YlanderVarvsgeneralen Bo Edsberger. Foto: Anders Ylander

Varvsgeneralen Bo Edsberger.

 Foto: Anders Ylander

Klart: Så förändras Göteborgsvarvet 2016

Publicerad

GÖTEBORG. Världens största halvmaraton vill bli – ännu större.

Nu presenterar Göteborgsvarvet två nya lopp 2016.

– Det är en viktig satsning, säger varvsgeneralen Bo Edsberger.

Det är drygt åtta månader kvar till Göteborgsvarvet – men som GT skrev i förra veckan är det hög tid att anmäla sig redan nu för att säkra en plats i det populära loppet.

Över 1,2 miljoner löpare har sprungit Göteborgsvarvet sedan starten 1980 och mycket har hänt under åren.

I dag släpps två nyheter inför 2016 års lopp:

 Trailvarvet

Göteborgsvarvet tar steget ut i terrängen. Trailvarvet, 10,3 kilometer med start och mål vid Björgårdsvillan i Slottsskogen, inleder Varvetveckan tisdagen den 17 maj.

"Vi hoppas locka nya målgrupper och bjuda på en tuff utmaning i Änggårdsbergen", skriver arrangören på sin hemsida.

"Ett eget lopp"

 Cityvarvet

Ett nytt stadslopp för 14-19-åringar med start på Götaplatsen. Cityvarvet avgörs lördagen den 21 maj, samma dag som halvmaran Göteborgsvarvet.

"Med denna satsning vill vi ge de äldre ungdomarna ett eget lopp, med stark koppling till Göteborgsvarvet, att få smaka på halvmarans bästa del, in mot mål", skriver arrangören på sin hemsida.

Varvsgeneralen Bo Edsberger ser med tillförsikt fram emot 2016:

– Cityvarvet är en viktig satsning vi gör för unga och Trailvarvet blir en tuff utmaning för de som vågar ta sig an det nya terrängloppet i Änggårdsbergen, säger Varvsgeneralen Bo Edsberger.

Göteborgsvarvet avgörs den 21 maj 2016. Anmälan hittar du här.

Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag