Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Profilen lämnar Frölunda för Chicago

Foto: Robin Aron
Foto: Andreas L Eriksson
Foto: Nam Y. Huh

GÖTEBORG. Frölunda tappar sin poängstarke back Erik Gustafsson till Nordamerika.

23-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med NHL-klubben Chicago Blackhawks.

– Han kommer inte spela i Frölunda nästa säsong. Han lämnar Sverige, bekräftar agenten Peter Wallén för GT.

Erik Gustafsson anslöt till Frölunda från dåvarande allsvenska laget Djurgården inför förrförra säsongen.

Första säsongen i Göteborg noterades han för 20 poäng. Under den nyss avslutade säsongen blev det 29 poäng under grundserien och tre pinnar i slutspelet. Fler poäng blir det inte i Frölundatröjan.

"Enorm möjlighet"

Stockholmaren lämnar Indianerna efter två säsonger. Han har nu fått ett NHL-kontrakt med 2013 års Stanley Cup-mästare Chicago Blackhawks.

– Det har funnits intresse för honom sen slutspelet. Detta har varit på gång i några veckor. Nu är det klart att han kommer tillhöra Chicago i två år, säger Peter Wallén.

Var spelar han nästa säsong?

– I NHL om han är duktig. Annars i AHL. Han lämnar Sverige.

Hur känner han kring detta?

– Erik tycker att det ska bli jätteroligt. Han har haft det kanon i Frölunda men ser detta som en enorm möjlighet. Han var glad redan innan, men nu är han ännu gladare, säger agenten.

Vad tror du om hans chanser att ta en tröja i NHL?

– Jag tror att han har stora chanser att ta en plats under det här kontraktet, men vet inte när han är färdig att kliva in. De saknar det spel han står för.

Vad tänker du på?

– Han är en kreativ vänsterfattad back. De har inte en sån där borta. Han kan sätta fart på spelet, har helt okej storlek och kommer bli starkare. Erik har goda förutsättningar att lyckas i Chicago, säger Wallén.