Mike Weber i duell med Sidney Crosby. Foto: GENE J. PUSKAR / APMike Weber i duell med Sidney Crosby. Foto: GENE J. PUSKAR / AP
Mike Weber i duell med Sidney Crosby. Foto: GENE J. PUSKAR / AP
Foto: FRANK GUNN / AP CPFoto: FRANK GUNN / AP CP
 Foto: FRANK GUNN / AP CP

NHL-back till Frölunda – avslöjades av Twitter

Publicerad

Frölunda förstärker sin backsida.

Nu värvar klubben in amerikanen Mike Weber, 29, som har 351 NHL-matcher på meritlistan.

– Han är en stor, tuff back som är har sina styrkor i det defensiva spelet, säger sportchef Fredrik Sjöström till GT.

Frölunda har varit ett svajigt lag under säsongsinledningen – inte minst defensivt med 48 insläppta mål på 16 matcher i SHL.

Nu väljer klubben att agera och värvar in NHL-meriterade Mike Weber, 29.

– Vi var intresserade av honom redan under transferfönstret i fjol men då kunde han inte komma ur dealen han hade. Det är kul att han är klar nu, det är den typen av back som vi letat efter, säger Sjöström. 

Det var amerikanen själv som avslöjade affären genom att följa Frölundas Twitterkonto.

”Aldrig varit ett offensivt hot”

– Jag har aldrig varit ett offensivt hot. Jag är mer av en defensiv och tävlingsinriktad back som gör det som behövs för laget, säger Weber själv till klubbens hemsida.

Kontraktet är än så länge skrivet över sju veckor och Frölunda väljer att utnyttja SHL:s regelverk gällande att ersätta skadade spelare under kort period, i det här fallet alltså Pathrik Westerholm.

– Vi får känna lite på honom och han får känna på oss. Fungerar det bra ser vi gärna att vi förlänger säsongen ut, säger Sjöström.

29-åringen, som är 188 centimeter lång och väger 98 kilo, kommer senast från spel i Iowa Wild i AHL där han varit lagkapten. Men under karriären har han spelat 351 NHL-matcher för Buffalo Sabres och Washington Capitals.

 

LÄS MER: Spelschemat för SHL 2017/18

Nio backar i truppen: ”Får se”

Säsongen 2012/2013, när det var lockout i NHL, spelade backen fem matcher för norska Lørenskog, vilket är hans enda erfarenhet av europeiskt spel.

– Vi får se hur det fungerar på stor is,  men vi tycker att det är en bra situation att köra på detta. Och han själv var villig den här lösningen, säger Sjöström.

Värvningen av Weber innebär att Frölunda nu har nio backar i truppen. Om det blir aktuellt att någon får lämna har Sjöström ännu inget svar på.

– Vi har inte gått in på det så jäkla mycket, nu ska Mike först komma in i rullarna här. Sen vet vi att Mattias (Nörstebö) är småskadad så just nu har vi varit i behov av en back. Vi får se vad som händer framåt, det är ingen idé att spekulera, säger han.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag