Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

NHL-back till Frölunda – avslöjades av Twitter

Mike Weber i duell med Sidney Crosby. Foto: GENE J. PUSKAR / AP
Foto: FRANK GUNN / AP CP

Frölunda förstärker sin backsida.

Nu värvar klubben in amerikanen Mike Weber, 29, som har 351 NHL-matcher på meritlistan.

– Han är en stor, tuff back som är har sina styrkor i det defensiva spelet, säger sportchef Fredrik Sjöström till GT.

Frölunda har varit ett svajigt lag under säsongsinledningen – inte minst defensivt med 48 insläppta mål på 16 matcher i SHL.

Nu väljer klubben att agera och värvar in NHL-meriterade Mike Weber, 29.

– Vi var intresserade av honom redan under transferfönstret i fjol men då kunde han inte komma ur dealen han hade. Det är kul att han är klar nu, det är den typen av back som vi letat efter, säger Sjöström. 

Det var amerikanen själv som avslöjade affären genom att följa Frölundas Twitterkonto.

”Aldrig varit ett offensivt hot”

– Jag har aldrig varit ett offensivt hot. Jag är mer av en defensiv och tävlingsinriktad back som gör det som behövs för laget, säger Weber själv till klubbens hemsida.

Kontraktet är än så länge skrivet över sju veckor och Frölunda väljer att utnyttja SHL:s regelverk gällande att ersätta skadade spelare under kort period, i det här fallet alltså Pathrik Westerholm.

– Vi får känna lite på honom och han får känna på oss. Fungerar det bra ser vi gärna att vi förlänger säsongen ut, säger Sjöström.

29-åringen, som är 188 centimeter lång och väger 98 kilo, kommer senast från spel i Iowa Wild i AHL där han varit lagkapten. Men under karriären har han spelat 351 NHL-matcher för Buffalo Sabres och Washington Capitals.

 

LÄS MER: Spelschemat för SHL 2017/18

Nio backar i truppen: ”Får se”

Säsongen 2012/2013, när det var lockout i NHL, spelade backen fem matcher för norska Lørenskog, vilket är hans enda erfarenhet av europeiskt spel.

– Vi får se hur det fungerar på stor is,  men vi tycker att det är en bra situation att köra på detta. Och han själv var villig den här lösningen, säger Sjöström.

Värvningen av Weber innebär att Frölunda nu har nio backar i truppen. Om det blir aktuellt att någon får lämna har Sjöström ännu inget svar på.

– Vi har inte gått in på det så jäkla mycket, nu ska Mike först komma in i rullarna här. Sen vet vi att Mattias (Nörstebö) är småskadad så just nu har vi varit i behov av en back. Vi får se vad som händer framåt, det är ingen idé att spekulera, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!