Lias Andersson. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNLias Andersson. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Lias Andersson. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Lämnar Frölunda – klar för Rangers

Publicerad

Lias Andersson, 19, är förlorad för Frölunda.

New York Rangers meddelar nu att talangen stannar kvar i USA resten av säsongen.

Spekulationerna har pågått under längre tid – och nu står det klart.

Frölundas stjärna Lias Andersson kommer att stanna kvar i Nordamerika resten av säsongen. Det meddelar nu New York Rangers.

– Rangers har bestämt att behålla Lias, som de har rätt till. Tråkigt för oss, men vi visste om förutsättningarna och får respektera det beslutet, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Lias Andersson förlorad för Frölunda

Andersson kom till Frölunda från från guldlaget HV 71 inför den här säsongen och har totalt spelat 22 SHL-matcher.

Senaste matchen gjorde han mot Mora den 9 december innan han lämnade för spel med Juniorkronorna under JVM i Buffalo. En turnering där 19-åringen gjorde så pass gott intryck på sin NHL-klubb New York Rangers att de därefter valt att behålla honom.

På åtta matcher i AHL-klubben Hartford Wolf Pack har han svarat för sex poäng (1+5).

”Nöjda med den trupp vi har”

– Vi vill tacka Lias för hans tid hos oss och önskar honom lycka till i Nordamerika, säger Sjöström och berättar att Frölunda inte är ute efter att förstärka truppen ytterligare.

– Vi kommer att följa OS noga och händer inget med våra spelare där gör vi ingenting. Vi är nöjda med den trupp vi har.

https://www.instagram.com/p/BfI3GPGgav1/?taken-by=liasandersson
Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag