Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Han ska ersätta Binaku

Alexander Angelin i duell med Landskronas Saber Azizi. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Egzon Binaku, 22, ut – Alexander Angelin, 27, in.

BK Häcken har i dag gjort klart med Utsiktens vänsterback.

– Min ambition har alltid varit att komma upp till allsvenskan igen, säger han

BK Häcken har sålt Egzon Binaku till Malmö FF för, enligt vad GT erfar, cirka 8 miljoner kronor. Den talangfulle vänsterbacken presenterades på en presskonferens i Malmö i dag.

– När Malmö knackar så kommer man hit, sa Binaku bland annat.

Nu har BK Häcken hittat hans ersättare: Alexander Angelin – som var kontraktslös efter att ha lämnat division 1-klubben Utsikten och ansluter nu till Häcken.

"Gäller att ta chansen"

På Hisingen får han pröva sina vingar i allsvenskan – igen. 

Angelin har utöver Utsikten ett förflutet i Västra Frölunda och Gais. Han gjorde fyra allsvenska matcher för Gais 2011-2012. Förra säsongen noterades han för fyra mål på 23 matcher i Utsikten.

– När Sonny (Karlsson, Häckens sportchef) ringde kände jag direkt att det inte var något att tveka på. Jag blir 28 år i januari och kanske inte får den här chansen igen. Jag var ung när jag var i Gais och då visste jag inte vad det handlade om, då var jag nöjd med att vara allsvensk spelare. Jag tycker det ska bli inspirerande att utmana mig själv. Det var bekvämt i Utsikten, här blir det något helt nytt och ska jag lyckas gäller det att ta chansen, säger Alexander Angelin till klubbens hemsida.

"Lite underskattad"

Sonny Karlsson om Alexander Angelin:

– En otroligt kul värvning om den lyckas, i och med att det är en bra fotbollsspelare med bra speed, som kanske är lite underskattad. Det ska bli spännande att följa hans utveckling i den här ”andra chansen” och se om han kan ta den.

Kontraktet sträcker sig över ett år – med option på ytterligare tre.