Ryan Lasch tillsammans med Elias Fälth när Frölunda firade SM-guldet på Götaplatsen för ett år sedan. Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅNRyan Lasch tillsammans med Elias Fälth när Frölunda firade SM-guldet på Götaplatsen för ett år sedan. Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Ryan Lasch tillsammans med Elias Fälth när Frölunda firade SM-guldet på Götaplatsen för ett år sedan. Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Lasch återvänder nu till Frölunda. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNLasch återvänder nu till Frölunda. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Lasch återvänder nu till Frölunda. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Klart: Guldhjälten tillbaka i Frölunda

Publicerad

GÖTEBORG. En poängkung är tillbaka.

Frölundas guldhjälte Ryan Lasch, 30, återvänder till klubben – för att vinna nya titlar.

– Det är i Frölunda jag vill vara, säger han.

Ryan Lasch blev schweizisk mästare med Bern.Foto: MELANIE DUCHENE / BILDBYRÅN

GT:s bloggare Mr Madhawk kunde i mitten av mars avslöja att Ryan Lasch, som var en av de mest tongivande spelarna när Frölunda vann SM-guld i fjol, var på väg tillbaka till Göteborg.

Nu är övergången bekräftad. 30-årige Lasch lämnar schweiziska Bern och har skrivit på ett kontrakt med Frölunda som sträcker sig över säsongen 2019/20.

– Det är en klubb som vill vinna titlar, precis som jag, och det ska bli kul att komma tillbaka. Det är en speciell klubb och en grym organisation med fantastiska supportrar, säger Ryan Lasch, som precis som i SHL har öst in poäng i den schweiziska ligan, till Frölundas hemsida.

Nu ser han fram emot att få återuppta samarbetet med lagkaptenen Joel Lundqvist, 35. Duon var ett fruktat offensivt vapen för Frölunda under guldsäsongen.

– Det ska bli kul att få spela med Joel igen och vi får väl se om kemin fortfarande finns kvar, säger Lasch.

 

FAKTA: RYAN LASCH

Ålder: 30 år.

Längd: 170 centimeter.

Vikt: 75 kilo.

Position: Forward.

Skjuter: Höger.

Klubbar: Pembroke Lumber Kings (2004-2006), St Cloud State University (2006-2010), Södertälje SK (2010-2011), Pelicans (2011-2012), Norfolk Admirals, Fort Wayne Comets, Toronto Marlies (2012-2013), Växjö Lakers (2013-2014), TPS (2014/2015), Frölunda Indians 2015-2016), Bern (2016/2017).

Meriter: CHL-mästare (2016), SM-guld (2016), schweizisk mästare (2017).

 

LÄS ÄVEN: Profilens känslosamma farväl: 'Minnen för livet'

Ansluter i augusti

Ryan Lasch, som kommer att spela med nummer 81 på ryggen, blev nyligen schweizisk mästare och kommer att spendera sommaren i Kalifornien. Han ansluter till Frölunda i augusti.

– Det är jättekul att Ryan kommer tillbaka. Vi känner honom, han känner oss och han vet vad som gäller i Frölunda, det är en trygghet, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Lasch blir Frölundas andra nyförvärv inför kommande säsong. Under torsdagen skrev Timrås succémålvakt Johan Mattsson, 24, på för klubben.

 

Läget i Frölunda

Klara in: Johan Mattsson (målvakt, Timrå), Ryan Lasch (forward, SC Bern)

Klara ut: Fredrik Bergvik (målvakt, klubb ej klar), Dan Bakala (målvakt, klubb ej klar), Jacob Larsson (back, Anaheim Ducks, låneavtalet går ut), Alexander Younan (back, Rögle), Henrik Tömmernes (back, klubb ej klar), Christoffer Ehn (forward, Grand Rapids Griffins), Nicklas Lasu (forward, Kärpät), Johan Sundström (forward, klubb ej klar), Parik Carlsson (forward, klubb ej klar), Robin Figren (forward, klubb ej klar), Anton Karlsson (forward, klubb ej klar)

Utgående kontrakt: Kristian Vesalainen (forward), Casey Wellman (forward), Pontus Widerström (forward)

 

TRUPPEN:

Målvakter: Johan Gustafsson, Johan Mattsson (ny)

Backar: Jonathan Sigalet, Matt Donovan, Kristoffer Gunnarsson, John Nyberg, Mattias Nörstebö, Rasmus Dahlin

Forwards: Simon Hjalmarsson, Sean Bergenheim, Carl Grundström, Joel Lundqvist, Victor Olofsson, Sebastian Stålberg, Mats Rosseli Olsen, Ryan Lasch (ny)

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag