Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Frölunda värvar två unga backtalanger

<p>Mattias Nörstebö.</p>Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN
<p>Oscar Engsund.</p>Foto: Ludvig Thunman

Nu är det klart.

Frölunda stärker truppen inför nästa säsong med två unga talanger: Oscar Engsund, 22, och Mattias Nörstebö, 20, har båda skrivit på för laget.

– Roligt att få chansen på riktigt. Det här känns bra, säger Engsund till Frölundas hemsida.

GT har tidigare skrivit om att Oscar Engsund varit nära ett kontrakt med Frölunda Indians och att han i praktiken varit klar för laget. Nu har han skrivit på för ett år.

– I Frölunda kommer jag att utvecklas ytterligare och jag kommer till ett ungt lag och det skall bli kul, säger han.

22-åringen som redan gjort en match för FHC kommer senast från allsvenska Oskarshamn. Ett lag där han gjorde 15 poäng på 42 matcher under säsongen. Backen säger så här om sin senaste säsong i Oskarshamn:

– Jag har fått större ansvar och mer speltid och det har varit utvecklande. Jag jagar inte bara folk längre.

Signat för två år

Norske backen Mattias Nörstebö har även han skrivit på.

– Jag vet att Frölunda är duktiga på att utveckla unga spelare och det här blir en spännande nystart för mig, säger norrmannen till klubbens hemsida.

Nörstebö har plockats in från Brynäs organisation.

– Brynäs har betytt mycket för min karriär och det var ett svårt beslut att lämna, men jag måste tänka på min utveckling.

"Spelskicklig och passningssäker"

Sportchefen i Frölunda hyllar sin nya, unga värvning.

– Nörstebö är en spelskicklig och passningssäker back. Han är offensivt lagd, driven och har stora utvecklingsmöjligheter.

GT skrev tidigare i dag om Frölundas värvningskupp – klubben plockar in Luleås backstjärna Jonathan Sigalet till nästa säsong.