Mathias Ranégie är en av spelarna som får lämna Mikael Stahres och Sonny Karlssons BK Häcken. Foto: BILDBYRÅNMathias Ranégie är en av spelarna som får lämna Mikael Stahres och Sonny Karlssons BK Häcken. Foto: BILDBYRÅN
Mathias Ranégie är en av spelarna som får lämna Mikael Stahres och Sonny Karlssons BK Häcken. Foto: BILDBYRÅN
Mohammed Abubakari. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNMohammed Abubakari. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Mohammed Abubakari. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Jakob Lindström. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNJakob Lindström. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Jakob Lindström. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
David Engström. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNDavid Engström. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
David Engström. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Albin Skoglund. Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅNAlbin Skoglund. Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Albin Skoglund. Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

Klart: Dumpar fem (!) spelare

Publicerad

GÖTEBORG. Fem spelare lämnar BK Häcken.

David Engström, Jakob Lindström, Mohammed Abubakari, Albin Skoglund och Mathias Ranégie kommer inte att erbjudas några nya avtal.

– Det är ett riktigt bra gäng som lämnar, säger sportchefen Sonny Karlsson till GP.

BK Häcken slutade fyra i årets allsvenska.

Nu ska sportchef Sonny Karlsson bygga ett nytt lag inför säsongen 2018.

I dag står det klart att fem spelare med utgående kontrakt inte kommer att bli kvar i Hisingsklubben: David Engström, 27, Jakob Lindström, 24, Mohammed Abubakari, 31, Albin Skoglund, 20, och Mathias Ranégie, 33.

"Vi tittar på yngre"

– Vi valde att inte utnyttja förlängningsoptionen kring Engström och Lindström. Med Abubakari handlar det om att vi vill ge unga chansen. Gustav (Berggren) och Kevin (Ackermann) är så bra att de måste vara närmare tröjan. Nu får de chansen att slåss om Faltsetas och Fribergs position, säger Sonny Karlsson till GP och fortsätter:

– Albin får kämpa vidare någon annanstans. Vad gäller Ranégie så går "Crespos" (Alhassan Kamara) rehab går jättebra och vi tittar inte på en äldre forward som ska täcka upp. Vi tittar på yngre, eller Paulinho som ett alternativ.

Rycker i Paulinho

Framtiden för den offensive stjärnan Paulinho, som även han sitter på ett utgående kontrakt, är fortfarande oviss. 

GT har tidigare berättat att Hammarby vill värva den 31-årige brassen.

– Vi jobbar på att få honom kvar, men vet också att det finns klubbar som är på där och jagar, säger Sonny Karlsson.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag