Foto: LUDVIG THUNMAN
 Foto: LUDVIG THUNMAN

Klart: Blåvitt-spelaren lånas ut till Norrby

Publicerad

Prosper Kasim, 20, lämnar IFK Göteborg temporärt.

Under säsongen kommer han att lånas ut till Borås-laget Norrby, som spelar i superettan.

– Det jag behöver nu är speltid och att gå på lån kommer ge mig självförtroende och få mig i bra form, säger han till Fotbollskanalen.

Tillsammans med landsmannen Lawson Sabah värvades Prosper Kasim till IFK Göteborg i december 2014. De då 18-åriga spelarna skrev på var sitt femårskontrakt med IFK Göteborg – men framför allt Kasim, har sedan dess fått sparsamt med speltid.

Nu står det klart att den 20-årige anfallaren lånas ut till Norrby under kommande säsong.

– Det kommer bli bra för mig och min utveckling att komma dit, säger han till Fotbollskanalen.

Provtränade tidigare i år

Redan i januari var Kasim i Borås och provtränade med Norrby, förhoppningen är att superettanlaget ska kunna erbjuda ghananen mer speltid än vad han fått i IFK Göteborg.

Prosper Kasim tycker trots allt att han utvecklat stora delar av sitt spel sedan han skrev på för IFK Göteborg – men han har också flera steg kvar att ta för att kunna konkurrera på allvar i allsvenskan.

– Jag har lärt mig mycket sedan dess. Men jag växer fortfarande och måste lära mig mer om systemet, säger han till Fotbollskanalen.

Relaterade ämnen
Alexander Piauger
Alexander Piauger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag