Mathias Ranégie. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅNMathias Ranégie. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Mathias Ranégie. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Mervan Celik. Foto: ALESSANDRO FUCARINI / APMervan Celik. Foto: ALESSANDRO FUCARINI / AP
Mervan Celik. Foto: ALESSANDRO FUCARINI / AP

Klart: Återvänder – till allsvenskan

Publicerad

Mervan Celik, 27, och Mathias Ranegie, 33, är klara för Häcken.

De är med på sin första träning redan på lördagen.

– Maximal utdelning, säger sportchefen Sonny Karlsson om de båda spelarna.

I tisdags skrev GT om att dubbelvärvningen var på gång. Och på fredagen blev det officiellt.

Mervan Celik, som närmast kommer från turkiska Akhisarspor, har skrivit på ett 3,5-årskontrakt.

– Det känns jättebra. Häcken är en klubb med ambitioner. Det är bra för mig att fortsätta utvecklingen här och på sikt vinna SM-guld, säger han till klubbens hemsida.

Mathias Ranegie, som vann skytteligan i Häcken 2011 och sedan såldes till Malmö FF, har skrivit på för säsongen ut.

Celik har spelat i Häcken tidigare

Han ses framförallt som ersättare för Alhassan ”Crespo” Kamara som sannolikt är borta resten av säsongen.

– Vi har haft honom förut och vet vad han kan. Han är här för att hjälpa oss i och med skadorna, säger sportchefen Sonny Karlsson till Häckens hemsida.

Mervan Celik har Warta, även det en Hisings-klubb, som moderklubb. Men redan som 14-åring gjorde han sin första sejour i Häckens ungdomslag.

Det stora genombrottet kom dock i Gais, som han lämnade 2011.

Karriären därefter innehåller spel i Glasgow Rangers, Pescara och de turkiska klubbarna Genclerbirligi och Akhisarspor.

– Det är en spelare vi har jagat ett par gånger längs hans karriär, säger Sonny Karlsson till Häckens hemsida.

Ranegie gjorde mål för Djurgården

Mathias Ranegie gjorde succé även i Malmö FF innan han såldes vidare till italienska Udinese. Från 2014 tillhörde han engelska Watford, varifrån han lånades ut till Millwall, kinesiska Dalian (med nuvarande Häcken-tränaren Mikael Stahre som coach) och 2016 gjorde Ranegie sex mål på 25 allsvenska matcher för Djurgården.

Sedan årsskiftet tillhörde han återigen Watford, men var nu kontraktslös eftersom det avtalet gick ut i slutet av juni.

Häcken, som har både ”Crespo” Kamara och Alexander Farnerud långtidsskadade, har därmed plockat in tre spelare under sommaren. Utöver de två senaste har även Ahmed Yasin tillkommit.

Båda beräknas vara spelklara till derbyt mot IFK Göteborg nästa söndag, men Celik kan eventuellt vara med redan mot Sundsvall på måndag.

Relaterade ämnen
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag