Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mads Albaek klar för tysk klubb

Mads Albaek lämnar IFK Göteborg. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN

Mads Albaek flyttar till Tyskland och Kaiserslautern, precis som GT nyligen avslöjade.  

Det bekräftar nu IFK Göteborg. 

– Vi tackar honom för hans insatser, säger sportchefen Mats Gren. 

Den 17 juli ansluter Mads Albaek till sin nya klubb Kaiserslautern i den tyska andraligan. Det innebär att dansken spelar två matcher till med IFK Göteborg. 

– Mads har varit oerhört professionell ända sedan han anslöt till klubben och har alltid gett sitt yttersta i den blåvita tröjan. Det kommer han göra även de sista två matcherna för oss. Sedan tackar vi honom för hans insatser under de här två åren i IFK Göteborg och önskar honom så klart lycka till i framtiden, säger Mats Gren till klubbens hemsida. 

Mads Albaek gör sin sista match på Gamla Ullevi på måndag när Halmstads BK kommer på besök. Kaiserslautern är förstås nöjt med sin rekrytering. 

Albaek: "En stor klubb" 

– Vi får en internationellt erfaren mittfältare. Han är en mycket bollsäker spelare, har bra mentalitet och en fin vänsterfot. Vi är mycket glada, säger chefsscouten Boris Notzon till klubbens hemsida.
Mads Albaek:
– Det har alltid varit en dröm att spela i Tyskland. Kaiserslautern är en klubb med stor tradition. Jag är väldigt glad över att få spela inför deras fans och jag ska göra allt för att vi ska lyckas tillsammans. 

Dansken kom till IFK Göteborg från franska Reims sommaren 2015 och blev snabbt en publikfavorit. På 78 A-lagsmatcher har den centrala mittfältaren gjort tolv mål. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!