Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: AIK blåser Elfsborg på Avdic

Denni Avdic har skrivit på för tre år med AIK.Foto: aikfotboll.se
Foto: Jan Kok

Elfsborg blir blåsta på drömvärvningen Denni Avdic, 27.

På måndagsförmiddagen kom uppgifter om att han är klar för AIK - och nu bekräftar klubben affären.

– Det känns bra att vara här. Jag ser mycket fram emot att starta säsongen och träffa AIK-supportrarna, säger Avdić till AIK:s hemsida.

– Det handlar om pengar, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

Denni Avdic, som representerade Elfsborg mellan 2006 och 2010 och gjorde 19 allsvenska mål under sin sista säsong, återvänder till svensk fotboll.

Men det blir inte till den tidigare klubben Elfsborg. Toppkonkurrenten AIK har nämligen värvat anfallaren.

– Vi erbjöd ett avtal som vi tyckte kändes rätt för Denni i Elfsborg. Han gick till AIK i stället. Det är som det är, säger Stefan Andreasson.

Är ni besvikna?

– Nej, det kan jag inte säga. Vi har inte tid att vara besvikna. Jag tror att alla förstår varför han går till AIK.

Pengar?

– Bra gissat. Det är pengar det rör sig om, säger Andreasson.

"Det känns bra"

Nu är det bekräftat att Avdic, som tränat med Elfsborg sedan han bröt kontraktet med Alkmaar, går till AIK.

– AIK har sökt i kategorin potentiell allsvensk skytteligavinnare med internationell erfarenhet och vidareförsäljningspotential för att tillföra spets i lagbygget, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

– Denni Avdic är när han spelar forward en statistiskt god målskytt. Han är till det en spelare som gör sina medspelare bättre, är ett ständigt hot för motståndarna samt har en personlighet som bidrar till vårt lagbygge. Jag är glad över att Denni skrivit på för AIK och har ett gott hopp om att han från dag ett skall bidra till AIK:s målproduktion.

– Det känns bra att vara här. Jag ser mycket fram emot att starta säsongen och träffa AIK-supportrarna, kommenterar Avdić själv.

Elfsborg såg Avdic som bonus

Elfsborg har värvat norske mittbacken Jörgen Horn, danske ytterbacken Anders Randrup och förlängt kontraktet med mittfältaren Emir Bajrami.

– Horn, Randrup och Bajrami var vår prio. Vi såg Denni som en bonus, i och med att han varit här och var tillgänglig. Vi är väldigt nöjda med truppen som den är nu, säger klubbchef Stefan Andreasson.

 

Tim Öberg